Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Boj o celkové druhé místo rozhodně není ztracený, říká Alonso

Boj o celkové druhé místo rozhodně není ztracený, říká Alonso

Španěla však čeká těžký úkol, Ferrari se již věnuje vozu pro rok 2012.

Fernando Alonso tvrdí, že bitva o celkové druhé místo v letošním šampionátu rozhodně není ztracená, ačkoliv přiznává, že bude velice těžké tohoto cíle dosáhnout.

Španěl se po Velké ceně Singapuru propadl na průběžnou třetí pozici za Jensona Buttona, na pilota McLarenu však ztrácí pouze jediný bod.

Jelikož se však Ferrari začalo zabývat především vozem pro rok 2012, čeká Alonsa ve snaze porazit piloty stáje z Wokingu a Marka Webbera náročný úkol.

"I když je pravda, že už ani matematicky nejsme v bitvě o titul mezi jezdci, máme stále spoustu důvodů udržet si motivaci k tomu, abychom se k těmto pěti posledním závodům postavili správně," uvedl Alonso na oficiální stránce Ferrari.

"Důležité je, že tu jde o druhé místo mezi jezdci. Vzhledem k tomu, jak se sezóna zatím vyvíjí, Vettel absolutně dominantní, na pódiu nestál jenom jednou, být na druhém místě by pro mě i pro tým bylo skvělým výsledkem.

Bojujeme o něj čtyři, jelikož jsem proti Webberovi a oběma klukům od McLarenu a počítám, že si budeme muset počkat až na Interlagos, abychom zjistili, kdo to bude.

Je jasné, že když se člověk podívá na to, jak se zatím letošní závody vyvíjely, rozhodně to nebude jednoduché, jelikož se zdá, že mí nejbližší rivalové mají co do výkonnosti vozu k dobru ten malý kousek navíc, to ale neznamená, že je dobojováno.

Víme, že musíme všechno udělat perfektně, pokud chceme dosáhnout svého cíle, a budeme se snažit až do úplného konce."

Alonso také dodal, že ani druhé místo v Poháru konstruktérů pro Ferrari není nereálné, přestože italský tým na druhý McLaren pět závodů do konce sezóny ztrácí 85 bodů.

"Stále je tu druhé místo v Poháru konstruktérů, to je ale daleko těžší cíl, protože na McLaren ztrácíme hodně, ale není to nemožné.

Nakonec, já a celý tým zkrátka chceme zakončit sezónu, která nám nevycházela úplně tak, jak jsme chtěli. Alespoň jednou vyhrál by bylo maximem, důležité přitom je stále zůstat ve hře o pódiová umístění."