Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel se snaží nemyslet na bitvu o titul

Vettel se snaží nemyslet na bitvu o titul

Němec se v Japonsku nejspíše stane dvojnásobným šampionem.

Sebastian Vettel přiznal, že se snaží nemyslet na bitvu o letošní mistrovský titul a soustředit se spíše na to, aby ve Velké ceně Japonska zajel dobře.

Němce nejspíš v Suzuce čeká klíčový víkend, neboť se s největší pravděpodobností stane nejmladším dvojnásobným šampionem v historii Formule 1. Matematicky jej totiž v souboji o titul může porazit už jen Jenson Button, ten by však musel všechny zbývající závody sezóny vyhrát a Vettel by nesměl získat už ani bod.

Pilot Red Bullu však tvrdí, že nic nebere na lehkou váhu a snaží se odmítat tvrzení, že šance Jensona Buttona jsou již nulové.

"V tuto chvíli se nesnažím myslet na šampionát," řekl Vettel. "Chci se zaměřit na tento závod, pak včas zjistíme, zda jsme v dobré pozici, nebo ne. Samozřejmě je to velice odlišné od loňského roku, kdy jsme věděli, že musíme podat dobrý výkon, abychom udrželi své šance naživu.

Letos jsme v silné pozici a svým způsobem se na to těšíme, ale přestože je to velice blízko, stále je důležité mít na vědomí, že je třeba udělat ten poslední krok. Ať už je to 10 bodů nebo jeden, stále je potřeba jít a získat je.

(Většina lidí říká), že už je po všem, ale i když je to jen jeden bod, i když by lidé rádi slyšeli něco jiného, my musíme zajistit, abychom ho získali."

Vettel dodal, že nehledě na svou situaci v šampionátu se i k víkendu v Japonsku chce postavit stejně jako dosud, poprat o vítězství a nechat všechno ostatní stranou.

"Jestli mi chce někdo prokázat laskavost a později strčit Jensona ze schodů, pomohlo by to, ale takhle bychom o tom neměli přemýšlet. Jsme v dobré pozici, já se těším na závod víc než na cokoliv jiného, je to jedinečná trať, velice náročná, ten první sektor, ten moc život neulehčí. Je skvělé být tady, v posledních dvou letech se nám to vážně dařilo a my se pokusíme o něco podobného, snad budeme mít dobrý víkend.

Nemyslím si, že je důvod, proč bych k němu měl přistoupit jinak. Cílem je dostat to nejlepší z vozu i z nás, jak jsem řekl, tenhle okruh mám vážně rád."