Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

"Havárie mě probudila," přiznává Vettel

"Havárie mě probudila," přiznává Vettel

Němec si klade na srdce, aby ještě nepodléhal oslavám.

Sebastian Vettel se nechal slyšet, že jeho havárie v prvním volném tréninku na Velkou cenu Japonska byla dobrým připomenutím, aby udržoval maximální koncentraci a nepropadal předčasně oslavám svého druhého titulu.

Pilot Red Bullu v dopoledním tréninku trefil bariéru v zatáčce Degner 2 a poškodil svůj vůz, byť ne nijak výrazně. Stačilo to však k tomu, aby sám sebe pokáral a uvědomil si, že je ještě teprve třeba učinit poslední zbývající krok k celkovému vítězství.

"Dnes ráno jsem si v tréninku dobře připomněl, že nemám začínat myslet na něco jiného," řekl Vettel ke své nehodě.

"Ve skutečnosti to nebyla velká chyba. Byl to možná ten moment, kdy jsem nebyl úplně stoprocentně vzhůru a chyby tady můžou přijít docela draho. Vyjel jsem mimo trať a pokusil se na ni vrátit, snažil jsem se zpomalit vůz, jak jen to šlo, ale nepovedlo se mi to a lehce jsem trefil zeď.

Nebyla to velká rána, ale vůz byl trochu poškozený. Není to perfektní a trochu to ovlivnilo náš plán jízd, ale myslím, že jsme měli solidní odpoledne.

Letos je to na těchto pneumatikách docela zrádné, auta jsou obecně živější, takže když jsem zastavil, měl jsem příležitost sledovat některá auta a tady v Suzuce je vidět, že jsou daleko živější, než bývala. V neděli to bude docela zajímavé."

Vettel zakončil dnešní odpoledne na třetí pozici, jeho rychlost v delší jízdě však naznačuje, že by opět měl být jedním z hlavních kandidátů na vítězství.

Němcův týmový kolega Mark Webber skončil po bezproblémovém dni čtvrtý a doufá, že se mu v Japonsku podaří vybojovat pořádný výsledek.

"Budu závodit, protože chci. Chci dosáhnout co nejlepšího výsledku pro sebe i pro kluky, pořád tu jsme proto, abychom závodili," řekl Australan.

"Samozřejmě je to velký víkend pro Seba, uzavírá šampionát, což je prakticky nevyhnutelné, nakonec nás ale ještě čeká několik dobrých závodů. Ale McLaren a Ferrari nejsou pomalé, takže musíme pracovat tvrdě, je tu bitva, která bude uzavřena a jiné bitvy, které stále probíhají."