Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel oslavuje "fantastický" víkend

Vettel oslavuje "fantastický" víkend

Red Bull v Koreji obhájil vítězství v Poháru konstruktérů.

Sebastian Vettel označil právě skončený víkend Velké ceny Koreje za fantastický, po jeho zisku titulu před týdnem v Japonsku se totiž týmu Red Bull podařilo obhájit celkové vítězství v Poháru konstruktérů.

Ačkoliv se poprvé v letošní sezóně na pole position postavilo jiné auto než red bull, Vettel brzy převzal vedení a to už si ve zbytku závodu nenechal vzít. Němec vybojoval své desáté letošní vítězství, když měl na druhého Lewise Hamiltona v cíli náskok před 12 sekund.

"Myslím, že je dobré vidět, že se celý tým pořád snaží," řekl Vettel. "Co se přípravy týče, nebylo to ideální, protože většina z nás byla po nedělní noci trochu opilá, ale zasloužili jsme si to. Ale přijet sem a mít těžký pátek a těžké sobotní ráno a pak se v kvalifikaci v závodě vrátit je fantastické.

Byla to taková zábava. Auto bylo stále rychlejší a rychlejší. Je to fantastické, po titulu mezi jezdci minulý víkend je to o tomto víkendu Pohár konstruktérů pro tým. Je to fantastické.

Velice rád bych poděkoval lidem od Renaultu. Tolik se snažili. Celý balík je fantastický, takže jim velice děkuji. Jsem dnes velice, velice šťastný."

Dvojnásobný šampion přiznal, že byl překvapený tím, že mu během závodu stačilo absolvovat pouze dvě zastávky v boxech, jelikož se před závodem očekávalo, že opotřebení pneumatik bude značné.

"Nakonec jsme museli stavět daleko méně často, než jsme mysleli. Čekali jsme trochu větší opotřebení a to nakonec přišlo, oddálili jsme však první zastávku a nakonec si uvědomíte, že nemusíte stavět tolikrát.

Po této stránce to byl velice dobrý závod. Pneumatiky a hospodaření s nimi nebylo snadné, zejména ke konci stintu. Dařilo se mi ujíždět Lewisovi. Celou dobu jsem se chtěl držet dál kvůli DRS kvůli čelnímu větru mezi druhou a třetí zatáčkou.

Tvrdě jsem tlačil. Pneumatiky nám ve druhém stintu nepomohly, ale nakonec se vzpamatovaly. Bylo důležité od té chvíle ovládat závod."