Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel očekává v Indii náročný závod

Vettel očekává v Indii náročný závod

Velké problémy bude dělat prach mimo ideální stopu.

Sebastian Vettel očekává, že premiérová Velká cena Indie bude náročná, zejména kvůli velkému množství nečistot mimo ideální stopu.

Němec si dnes vyjel svou již třináctou pole position v sezóně a je tak pouze krůček od vyrovnání historického rekordu, který má přitom se dvěma závody do konce ještě šanci překonat.

Vettel byl z kvalifikačního vítězství nadšený, závod by však podle něho mohl být zrádnou loterií.

"Všichni chceme závodit, jak ti, co jsou na čele pole, tak ti, kteří dostávají kolo," řekl Vettel. "Všichni chceme zůstat v závodní stopě a jet tak celý závod, takže by to mohlo být náročné, jelikož mimo ideální stopu je celkem dost prachu a záleží na tom, zda jste nuceni vyjet mimo stopu, nadělit kolo jinému autu nebo někoho předjet.

V několika následujících zatáčkách to bude obtížné, nejen v té zatáčce, ale také potom, než se pneumatiky dostanou na úroveň přilnavosti, kterou jste měli předtím. Jakmile je prach pryč, asfalt je hodně přilnavý a auta se lepí k zemi.

Myslím, že to pro nás byla dobrá kvalifikace. Bylo to pro nás všechny těžké. Auto je od včerejška fantastické. Jsem extrémně šťastný. Je dobré tady být. Bude to velice zajímavý závod. Je to náročný okruh, takže se na zítřek těším."

Vettel, jehož tým nepopírá, že by ve snaze dostat ve zbytku sezóny jeho týmového kolegu Marka Webbera na konečné druhé místo mezi jezdci mohl sáhnout k týmové režii, odmítl říct, zda by mohl Australana před sebe pustit už zítra.

"Uvidíme. Je to dlouhý závod a Lewis startuje pátý, myslím, Fernando je také za námi, Jenson je za námi, určitě na nás budou hodně tlačit. Je to dlouhý závod a nová trať a my nevíme, jak zareagují pneumatiky.

Mark i já chceme ten závod vyhrát, ideálně vybojovat double, takže to zítra bude zajímavý závod."