Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel: "Příliš jsem tlačil na pilu."

Vettel: "Příliš jsem tlačil na pilu."

Němec havaroval ve druhém volném tréninku.

Sebastian Vettel přiznal, že příliš tlačil na pilu, když havaroval ve druhém volném tréninku na Velkou cenu Abú Zabí.

Pilot Red Bullu ztratil kontrolu nad svým vozem v první zatáčce, když dostal smyk a doklouzal až do TecPro bariéry na vnějšku únikové zóny.

Poškození vozu však nebylo nijak dramatické a Vettel se tak později byl schopen vrátit na trať, nakonec mu patřilo šesté místo.

"Ztratil jsem kontrolu nad vozem v nájezdu," vysvětlil Vettel. "Byl jsem trochu moc široký, až příliš jsem najel na obrubník, ztratil kontrolu nad zádí a už se mi nepovedlo to chytit.

Měl jsem docela štěstí, že jsem nakonec dostal auto zase ven, takže nebylo moc poškozené, což je dobře. Teď uvidíme.

Myslím, že jsem trochu moc tlačil na pilu, v nájezdu jsem chtěl až příliš. Jenom jsem se trochu otřel. Když se dostanete trochu mimo trať, je tam prach a menší přilnavost."

Vettelův týmový kolega Mark Webber skončil páteční jízdy s pátým nejrychlejším časem. Přesto byl se svou dnešní prací spokojený.

"Celkově to pro nás bylo celkem dobré odpoledne a noc. Máme všechna data a všechno šlo podle plánu. Teď se na to pořádně podíváme.

V tuto chvíli to jde docela dobře. S vozem jsem celkem spokojený a mám z něj dobrý pocit. Musíme si připravit pár věcí, abychom z něj během jednoho kola vytěžili co nejvíc."