Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Jsme silnější, než jsme čekali, říká Alonso

Jsme silnější, než jsme čekali, říká Alonso

Španěla příliš nerozhodila ani jeho havárie.

Fernando Alonso věří, že Ferrari může být před Velkou cenou Abú Zabí optimistické, neboť je jeho forma podle výkonů v pátečních trénincích lepší, než se čekalo.

Alonso zakončil dnešní den na třetím místě za oběma piloty McLarenu a to i přesto, že během druhého tréninku havaroval a připravil se o jeho závěrečnou fázi.

Španěl je však spokojený, forma Ferrari je totiž lepší, než se ve stáji z Maranella před víkendem odhadovalo.

"Je to teprve pátek a uvidíme, jak nám to půjde, ale možná jsme trochu optimističtější, než jsme byli včera, protože se auto chovalo dobře," řekl Alonso.

"Možná se naše pozice ve třetí části kvalifikace moc nezmění ve srovnání s minulými závody, ale doufáme, že jim (Red Bullu a McLarenu - pozn. redakce) budeme blíž, než jsme čekali."

Alonso však podotkl, že pomýšlet na vítězství je zřejmě stále příliš ambiciózní a pouhé pódiové umístění je daleko realističtějším cílem.

"Ano, vyhrát je stále neuvěřitelně těžké. Nemyslím si, že se to s dnešním tréninkem zlepšilo. Jak už jsem řekl předtím, jsme optimističtější, protože jsme mysleli, že budeme daleko od lídrů a ačkoliv je stále ještě příliš brzy, cítili jsme se dobře a ty časy přicházely docela snadno.

Takže zítra možná stále budeme ve třetí řadě na roštu, ale daleko blíž, než jsme čekali. Pokud tomu tak bude, pak budeme mít v závodě daleko víc šancí, zejména na stupně vítězů, což je vždycky hlavním cílem. Ale vítězství je možná až moc daleko."

Alonso havaroval v dnešním druhém tréninku a přišel přibližně o závěrečných 20 minut jízd, podle jeho slov tím však nebude nijak výrazně ovlivněn.

"Moc nám to neuškodilo. Přišli jsme o nějakých 20 minut, ale Felipemu se naštěstí podařilo program dokončit a na to, co jsme chtěli vidět, což je opotřebení pneumatik s větším množstvím paliva, máme všechna data od Felipeho. Takže si nemyslím, že nám to uškodilo nějak moc."