Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Vynechat první testy je správné rozhodnutí, říká Alonso

Vynechat první testy je správné rozhodnutí, říká Alonso

Španěl využije získaného času k fyzické přípravě.

Fernando Alonso nepochybuje o tom, že jeho rozhodnutí vynechat první sérii předsezónních testů v Jerezu je správné.

Španěl za volant dnes představeného Ferrari F138 usedne až během druhých testů na Katalánském okruhu nedaleko Barcelony, přičemž úvodní sérii v Jerezu absolvují Felipe Massa a nový testovací pilot týmu Pedro de la Rosa.

Alonso chce získaný čas využít k další fyzické přípravě, chce totiž zajistit, aby byl v nadcházející sezóně v naprosto vrcholné formě a znovu se tak mohl poprat o mistrovský titul. Očekává totiž, že letošní bitva na špici bude vyrovnanější než loni.

"Testy budu s velkým zájmem sledovat a budu přijímat všechny informace, které z testů v Jerezu přijdou," podotkl Alonso. "V příštích několika týdnech se budu zaměřovat na přípravu na šampionát. V prosinci a lednu jsem byl hodně zaneprázdněný a až do minulého týdne jsme neustále něco dělali.

Je tedy správné udělat krok zpátky a připravit se ještě o trochu víc, abych byl od Austrálie až do Brazílie stoprocentní. V tomhle týmu máme štěstí v tom, že mezi námi vládne vysoká úroveň důvěry. Všichni si navzájem otevřeně věříme. Máme velký tým, není to jen o jedné osobě..."

Alonso se díky své vyrovnanosti dokázal udržet v boji o loňský titul až do poslední velké ceny, přestože prakticky v žádné z nich neměl k dispozici nejlepší vůz. Vítězství si mezi sebou navíc rozdělili jezdci šesti různých týmů.

Španěl je však toho názoru, že vzhledem k minimálním změnám v technických regulích pro letošní rok zimní přestávka nezamíchá rozložením sil tolik.

"Myslím, že bude velice těžké zopakovat to, co jsme viděli v loňském roce, sedm vítězů z prvních sedmi závodů, myslím, že tohle se stalo skutečně jednorázově," pokračoval Alonso.

"Kvůli novým pravidlům byla Formule 1 hodně odlišná. Ve druhé polovině sezóny, když se všechno více stabilizovalo, vykrystalizovaly top týmy. Ti, kteří vyhrávali v předcházejících letech, se dostali dopředu.

Myslím, že budou dva nebo tři týmy, které vyhrají prakticky všechny závody a my musíme být jedním z těch týmů."