Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

K taktice nás donutila špatná výkonnost, říká Vettel

K taktice nás donutila špatná výkonnost, říká Vettel

Soupeři byli příliš silní, proto se rozhodl kvalifikaci obětovat.

Sebastian Vettel se nechal slyšet, že odlišný přístup ke kvalifikaci na Velkou cenu Číny byl zapříčiněn špatnou formou Red Bullu.

Němec by podle svých slov nestačil na soupeře z Mercedesu a Ferrari, proto se ve třetí části kvalifikace rozhodl nezajet měřené kolo, pouze na tvrdších pneumatikách pomalu objet dva okruhy.

Stejnou strategii zvolil také Jenson Button, který do závodu vyrazí z osmé pozice. Všichni závodníci stojící na startovním roštu výš budou mít pro první stint měkké pneumatiky.

"Viděli jsme, že někteří jsou velice rychlí, zejméně Mercedes a Ferrari, tak jsme se rozhodli vydat se jiným směrem," řekl Vettel.

"Měkké pneumatiky nevydrží dlouho, takže střední gumy se zdají být lepší volbou pro závod. My máme možnost si vybrat, ale já si myslím, že je jasné, co se dnes snažíme udělat. Jestli je to chytré, nebo ne, to uvidíme."

Vettel dodal, že chtěl ve třetí části kvalifikace zajet alespoň pomalé kolo, aby byl nejvýše umístěným z jezdců s podobnou strategií, svou snahu však musel vzdát, neboť jej postihly problémy s brzdami.

"Odešel brzdový pedál, nebo se něco porouchalo, takže jsem to kolo stejně nemohl dojet. Zkontroloval jsem pneumatiky a ty poškozené nebyly. Zrovna jsem je moc nezatěžoval, když jsem probrzdil."