Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Alonso na vítězství v Monaku tipuje piloty Mercedesu

Alonso na vítězství v Monaku tipuje piloty Mercedesu

Na městské trati by ale sám rád vyhrál se třetím týmem.

Podle Fernanda Alonsa jsou piloti týmu Mercedes vážnými kandidáty na vítězství v nedělní Velké ceně Monaka.

Stříbrný mercedes stáje z Brackley letos už třikrát startoval z pole position, v závodě z toho však kvůli velkému opotřebení pneumatik nikdy nebylo lepší než třetí místo.

Pilot Ferrari však věří, že pokud dokáže Mercedes vybojovat pole position také v Monaku, bude favoritem na vítězství.

"Mercedes bude silný," odhaduje Alonso. "Byli na pole position v posledních třech závodech, takže očekáváme, že budou znovu silní.

Byli tady na pole position i loni zásluhou Michaela (Schumachera), než dostal penalizaci (odsunu na startovním roštu).

Víme, jak je tady těžké předjíždět, pokud stojí na pole position, jsou favority."


Dvojnásobný mistr světa také dodal, že příliš nehledí na to, zda Mercedes dojede před ním. Zaměřuje se spíše na to, aby dokázal porazit své soupeře v boji o titul mistra světa.

Po pěti odjetých závodech mu v průběžném hodnocení patří třetí pozice, když na vedoucího Sebastiana Vettela ztrácí 17 bodů. Na druhého v pořadí Kimiho Räikkönena má Alonso ztrátu 13 bodů.

"Nezapomínáme na náš hlavní cíl, kterým je mistrovství světa," řekl Alonso.

"V tuto chvíli jsou Vettel a Räikkönen před námi. Pokud má Mercedes vyhrát nějaký závod, pak je to tento a my se budeme jen soustředit na to, abychom dojeli před ostatními."

Pro Španěla je prioritou zisk titulu mistra světa, zároveň by však rád ukončil dlouhé čekání na další vítězství v ulicích Monte Carla. Alonso zde vyhrál v roce 2006, když závodil u Renaultu, a své vítězství dokázal zopakovat také o rok později s McLarenem. Od té doby však neskončil lépe než druhý.

Na vítězství v Monaku už řadu let čeká také samotné Ferrari, které zde naposledy triumfovalo před dvanácti lety zásluhou Michaela Schumachera.

Na otázku, zda mu tento "vítězný půst" dodává extra motivaci, Alonso odpověděl: "Ano, rozhodně. Jak jsme již mnohokrát řekli, chceme vyhrát šampionát, Monako je ale výjimečný závod.

Monako je nejdůležitějším závodem v sezóně. Můžu se stát prvním člověkem, který by zde vyhrál ve třech různých týmech, takže to je pro mě dobrá motivace."