Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Naše rychlost na jedno kolo není dobrá, říkají u Red Bullu

Naše rychlost na jedno kolo není dobrá, říkají u Red Bullu

Kvalifikace zřejmě v Monaku nebude silnou stránkou týmu.

Red Bull není schopen konkurovat rychlosti Mercedesu, co se časů na jedno kolo týče, obává se po čtvrtečních volných trénincích na Velkou cenu Monaka Mark Webber.

Nico Rosberg zajel nejrychlejší čas v obou trénincích, přičemž v odpoledním jej na druhém místě doplnil týmový kolega Lewis Hamilton, zatímco Webber dokázal být nejlépe pátý se ztrátou 0,645 sekundy.

Na otázku, zda je Rosbergova rychlost mimo dosah, Webber odpověděl: "Kdybychom mohli, tak bychom to dnes zajeli. Zajet 1:14.7 není jen tak, ale uvidíme, jak se to bude vyvíjet.

Loni jsme tu až do mého kola ve třetí části kvalifikace taky nebyli dost rychlí, takže musíme zjistit, jestli na to budu znovu mít a být vpředu, tady musíte být vpředu."

Sebastian Vettel, který se ve čtvrtečních trénincích potýkal s problémy se systémem KERS, s názorem týmového kolegy souhlasí.

"Bohužel jsme odpoledne měli velkou změnu a ztratili jsme spoustu času," řekl Vettel. "Není to úplně ideální, ale takové pátky jsou, nebo v tomto případě čtvrtek.

Rádi bychom byli s menším množstvím paliva konkurenceschopnější, takže se v této oblasti musíme pokusit najít nějaký čas.

Moje jízda na superměkkých pneumatikách byla dost slabá, takže musíme pochopit proč. Nebyl jsem schopen se zlepšit, což by normálně mělo jít docela snadno.

Poté jsem na superměkkých gumách odjel dlouhou jízdu a ta vypadala docela dobře."

Webber však dodal, že z problémů po volných trénincích není zklamaný, jelikož v Monaku podle svých slov nikdy není rychlý hned od začátku.

"Nikdy nepřijedete do Monte Carla a nebudete mít okamžitě perfektní den nebo perfektní nastavení."