Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Vettel: Mercedes měl dnes závod pod kontrolou

Vettel: Mercedes měl dnes závod pod kontrolou

"Vždy, když jsem se pokusil přiblížit, zareagovali na to."

Sebastian Vettel je spokojen se svou druhou pozici, na které dojel ve Velké ceně Monaka. Nico Rosberg a Mercedes podle jeho slov kontrolovali závod.

Vettel se v úvodu závodu držel na třetí pozici, ze které také startoval. Při prvních zastávkách u mechaniků však spolu se svým týmovým kolegou Markem Webberem využil zdržení Lewise Hamiltona v boxech a probojovali se na pódiová umístění.

Vedoucí muž průběžného pořadí však připustil, že na vedoucího Rosberga dnes nestačil.

"U Mercedesu dnes udělali to, co pro ně bylo nejlepší," řekl Vettel.

"Už pár kol po startu bylo jasné, co dělají - jeli pomalu a pokoušeli se jet jen na jednu zastávku. Bylo to fair play, byli ve vedení, a tady je velmi těžké předjíždět.

Vždy, když jsem se pokusil přiblížit, zareagovali na to. Mohli si dovolit jet pomalu a měli i rychlost na to, aby znovu zrychlili. Z tohoto pohledu to nebyl nejzáživnější závod, hodně kol jsme se rovněž museli starat o pneumatiky. Dnes to nebylo tak jednoznačné, s výsledkem jsem ale spokojen."


Vettel také přiznal, že za postupem obou pilotů Red Bullu v pořadí před Hamiltona stálo štěstí.

"Z pohledu strategie jsme dnes měli štěstí," řekl Vettel. "Tým odvedl skvělou práci, když jsme dokázali předjet Lewise. Lewis byl spolu s Markem za mnou, takže myslím, že s výsledkem můžeme být spokojeni."