Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Alonso pochválil soupeře, se kterými bojoval v Kanadě

Alonso pochválil soupeře, se kterými bojoval v Kanadě

"Jedete kolo na kolo ve 320 km/h a cítíte se bezpečně."

Fernando Alonso pochválil soupeře, se kterými bojoval během Velké ceny Kanady. Jejich inteligentní jízda totiž umožnila absolvovat tvrdé souboje ve velké rychlosti čistě a bezpečně.

Španělský jezdec se během závodu prokousal ze šesté pozice na startu na druhé místo v cíli, přičemž si užil soubojů s Nicem Rosbergem, Markem Webberem a Lewisem Hamiltonem.

O dva týdny dříve Alonso zažil bitvy se Sergiem Pérezem a Adrianem Sutilem v Monaku, s nimi už tak spokojený nebyl. I proto označil situaci v Kanadě za daleko příjemnější.

"Bylo hezké absolvovat tyhle souboje, velké závodění s několika talentovanými jezdci," řekl Alonso.

"Jsou to inteligentní jezdci, se kterými jedete kolo na kolo ve 320 km/h a cítíte se bezpečně. Tohle je opravdové závodění, takže jsem velice rád, že jsem to po Monaku, které bylo trochu jiné, znovu zažil."

Ačkoliv Alonso nestačil na svého hlavního rivala v boji o titul Sebastiana Vettela, který navýšil svůj náskok v čele průběžné klasifikace o dalších sedm bodů, není pilot Ferrari zklamaný.

"Tohle druhé místo chutná jako vítězství, protože se nám po náročném víkendu podařilo dobře bodovat. Až budeme 85 bodů za někým, tak to bude kritická situace. V posledních šesti letech jezdci 30-40 bodů doháněli."