Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Horner: Kritika Vettela zneuctívá také Webbera

Horner: Kritika Vettela zneuctívá také Webbera

Srovnání s týmovým parťákem prý dokazuje pravou sílu Němce.

Kritika na hlavu Sebastiana Vettela znevažuje také výkony Marka Webbera, míní šéf týmu Red Bull Christian Horner. Vettel podle něj totiž dokazuje svou sílu, když dokáže pravidelně porážet svého schopného týmového kolegu.

V rozhovoru pro Autosport Horner poznamenal, že skutečnost, že Vettel u Red Bullu často zastiňuje Webberovy výkony, je výraznějším úspěchem, než mnozí připouštějí.

Od roku 2009, kdy se Vettel s Webberem stali týmovými kolegy, nasbíral Němec 29 vítězství a tři mistrovské tituly, zatímco Australan vyhrál pouze devět velkých cen.

Na dotaz, co by vzkázal všem, kteří o Vettelových schopnostech stále pochybují, Horner odpověděl: "Myslím, že je to velice neuctivé také k Marku Webberovi, protože nasazujeme dvě auta a Mark je dobrý jezdec, velice dobrý jezdec.

Vždycky tu budou lidé, kteří mají názor, zejména mezi vašimi protivníky. Myslím, že zcela bezpochyby je Sebastian rozhodně skutečně dobrý."

Horner také dodal, že si je vědom skutečnosti, že Vettel stále není mnohými vnímán jako jeden z nejlepších jezdců historie, doufá však, že se ukáže, že současná éra Formule 1 je jednou z těch lepších a Vettelovy výkony vyvstanou zejména díky soupeřům jako jsou Fernando Alonso, Kimi Räikkönen, Lewis Hamilton či Jenson Button.

"Musí dál vyhrávat, prostě dál vyhrávat," odvětil Horner na otázku, co musí Němec udělat pro to, aby si zasloužil status legendy F1.

"On může dělat jen to, co dovede, snažit se ze všech sil a já myslím, že skutečnost, že dosáhl tolika úspěchu v tak mladém věku je pozoruhodná. Bude stále silnější a silnější.

V tuto chvíli je to ve Formuli 1 skvělá doba, máte tu Alonsa, Hamiltona, Räikkönena, Buttona, Webbera... Jsou tu někteří velice silní jezdci.

Dosáhl toho, čeho dosáhl, ve formuli, kde mají všichni stejné pneumatiky a většina z nás nemůže testovat. Je to daleko vyrovnanější. Díky tomu jsou ty výkony ještě obdivuhodnější.

Kdybychom měli nejlepší auto, pak bychom získávali dvojitá vítězství ve všech závodech a v každém šampionátu, ale není tomu tak."