Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Na Ricciardově nedostatku zkušeností nezáleží - Vettel

Na Ricciardově nedostatku zkušeností nezáleží - Vettel

Důležitá podle něj bude morálka v týmu.

Sebastian Vettel se neobává toho, že Red Bull v příští sezóně nebude moci vzhledem k méně zkušenému Danielu Ricciardovi, kteří přichází do týmu, bojovat o titul mistra světa.

Ferrari se netají tím, že Kimiho Räikkönena před Nicem Hülkenbergem upřednostnilo kvůli zkušenostem. Red Bull naopak pro příští sezónu vsadil vedle trojnásobného mistra světa Vettela na mladého Ricciarda, který letos absolvuje pouze svou druhou kompletní sezónu ve F1.

Vettel však věří, že klíčem k úspěchu bude tvrdá pracovní morálka a nedostatek Ricciardových zkušeností tak není problémem.

Když byl britským Autosportem dotázán, zda se obává, že Red Bull by mohl být kvůli mladému jezdci jako je Ricciardo, slabší oproti například Ferrari, Vettel odpověděl: "Ne, nemyslím si to. Nejlepším způsobem, jak získat zkušenosti, je praxe.

Pro příští rok, když přijde spousta nových věcí, zřejmě nebude záležet na tom, jestli jste byli v posledních několika letech někde jinde.

Nejdůležitější bude, jak odhodlaní jste a jak ochotní jste pracovat, vyvíjet a snažit se posouvat vpřed tým, vůz a vše další, co je potřeba.

K tomu jsou potřeba hodiny na trati a pak na simulátoru, takže si myslím, že pro nás jezdce tu bude spousta nudné práce.

Je to ale součást práce, a když se to projeví na trati, požene vás to dopředu."