Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel přiznal, že se o svou pole position obával

Vettel přiznal, že se o svou pole position obával

Němec ve Q3 zajel jen jeden měřený pokus.

Sebastian Vettel přiznal, že se v závěru kvalifikace na Velkou cenu Singapuru obával o svou pole position poté, co se po prvním měřeném pokusu rozhodl zůstat v garáži.

Pilot Red Bullu na superměkké směsi zajel ve třetí části kvalifikace nejrychlejší kolo víkendu, když stanovil čas 1:42.841. Druhý Nico Rosberg za Vettelem zaostal o šest desetin sekundy.

Vettel si byl natolik jistý svým časem a pozicí, že se na rozdíl od svých soupeřů rozhodl nevyjíždět ke druhému pokusu a pošetřit pneumatiky. Jak Rosberg, tak Romain Grosjean a Mark Webber se však ve svých druhých pokusech výrazně zlepšili a Vettelovu času se přiblížili, ovšem nakonec jej nepřekonali. Nejblíže ze všech byl Rosberg, který se ztrátou 91 tisícin obsadil druhou pozici.

"Je to zvláštní pocit, protože v momentu, kdy zbývají dvě minuty, stojíte v garáži a víte, že je pozdě, vidíte ostatní při závěrečných pokusech a nic s tím nemůžete dělat," popsal Vettel, který si po dvouleté pauze připsal svou druhou pole position na okruhu Marina Bay.

"Velmi pozorně jsem sledoval sektorové časy, Mark začal s fialovým (absolutně nejrychlejší čas v daném sektoru tratě - pozn. redakce) prvním sektorem, Romain měl fialový druhý sektor, naštěstí ale můj závěrečný sektor byl dost dobrý na to, abych zůstal vpředu. S Nicem to bylo velmi těsné.

Byl to skvělý pocit, jelikož to nemuselo vyjít. Dnes je to lepší, než jsme očekávali, hlavně vzhledem k tomu, jak blízko za námi mercedesy jsou.

Věděl jsem, že budeme mít náskok, proto jsme se rozhodli znovu nevyjíždět.

Nevěděli jsme ale, jak moc se trať zlepší, při druhé jízdě se navíc lépe chovají pneumatiky a máte i lepší cit pro jízdu.

Věděli jsme, že to bude stačit. A nakonec stačilo."