Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Mercedes bude silný, říká s jistotou Vettel

Mercedes bude silný, říká s jistotou Vettel

Hamilton vyhrál oba páteční tréninky.

Sebastian Vettel po pátečních trénincích očekává, že piloti Mercedesu budou ve Velké ceně Koreje jeho největšími soupeři.

Poprvé po šesti velkých cenách Vettel nevyhrál ani jeden z pátečních tréninků, když dnes patřil Jeongam pouze Lewisi Hamiltonovi.

Vettel však vždy skončil za Hamiltonem na druhém místě; v prvním tréninku o 37 tisícin, ve druhém pak o 108 tisícin sekundy.

Průběžně vedoucí muž šampionátu připouští, že tentokrát to nebude mít tak snadné jako v Singapuru, kde své soupeře doslova převálcoval.

"Myslím, že Singapur byl výjimečný v mnoha ohledech," řekl Vettel. "Dnes to podle mě bylo těsné.

Nevíte sice, s jakým množstvím paliva například ostatní jedou, ale když přičteme nebo odečteme deset kilogramů, je to stále velmi těsné a zítra v kvalifikaci to bude vyrovnané, obzvlášť vzhledem k tomu, že Mercedes je v kvalifikaci vždy silný.

Je tu prostor pro zlepšení, myslím ale, že o tomto víkendu to bude s Mercedesem velmi vyrovnané."


Jeho týmový kolega Mark Webber, který odpoledne zajel čtvrtý čas, přiznal, že nebyl úplně spokojený s vyvážením svého vozu. A to i přesto, že za Vettelem zaostal o méně než desetinu sekundy.

"Nebylo to dobré. Musíme na tom zapracovat," řekl. "Myslím, že je to znovu o pochopení pneumatik a o tom, abychom je přinutili pracovat.

Musíme se věnovat vyvážení při dlouhých jízdách, protože po kvalifikaci přijdou o pozice, takže potřebujeme vůz, který je silný v prvním sektoru, kde budu moct předjíždět."