Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Taktika nebude hrát roli, tvrdí Vettel

Taktika nebude hrát roli, tvrdí Vettel

Rozdílná volba pneumatik prý výsledek příliš nezmění.

Sebastian Vettel se domnívá, že odlišnost volby pneumatik pro závěrečnou část kvalifikace na Velkou cenu Indie nebude mít příliš velký vliv na konečný výsledek závodu.

Němec vybojoval sedmou letošní pole position s využitím měkké směsi pneumatik, která na okruhu Buddh trpí rychlým opotřebením, zatímco jeho týmový kolega Mark Webber skončil čtvrtý na tvrdší směsi, která vydrží o poznání déle.

"Rozhodli jsme se takhle a Mark se rozhodl pro tu druhou možnost," řekl po kvalifikaci Vettel. "Co se ukáže být správnou strategií, to uvidíme zítra. Závod je ale dlouhý a máte dost času něco s tím udělat. Strategie by o výsledku tolik rozhodovat neměla.

Máme dobrou rychlost a auto se tu chová dobře, takže uvidíme, co se dá dělat."

Vettel může být už v neděli korunován čtyřnásobným mistrem světa, v Indii má přitom velice jednoduchý úkol - dojet do pátého místa. Němec přitom říká, že na zisk titulu se nesoustředí.

"Snažím se na to nemyslet," řekl. "Je to těžké, když se vás každý druhý člověk v paddocku ptá na to samé. V minulosti se nám dařilo velice dobře soustředit se na každý jednotlivý krok a nevidíme důvod, proč bychom to pro zítřek nebo příštích pár závodů měli měnit.

Máme dobrou pozici a pracovali jsme tvrdě, abychom v ní byli."