Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

"Nemám slov," řekl na pódiu dojatý Vettel

"Nemám slov," řekl na pódiu dojatý Vettel

Němec v Indii vybojovat čtvrtý mistrovský titul v řadě.

Sebastian Vettel jen těžko hledal slova po vítězství ve Velké ceny Indie, které mu zajistilo zisk čtvrtého titulu Mistra světa Formule 1 v řadě za sebou.

Vettel na okruhu Buddh vybojoval šesté vítězství v řadě, celkově pak desáté v letošní sezóně. Němec tak zůstává neporažený od červencové Velké ceny Maďarska.

"Nemám slov. Přejel jsem čáru a byl jsem prázdný," řekl na stupních vítězů dojatý Vettel. "Potrvá mi roky přijít na něco, co říct, je to jeden z těch momentů, kdy si přejete říct tolik věcí, ale nejde to.

Je skvělé skočit do auta, vyrazit na trať a pro všechny ty kluky ze sebe vydat všechno, co máte. Auto bylo fenomenální dnes, bylo fenomenální celou sezónu. Nemohl jsem chtít víc."

Vettel po objetí vítězného kola zamířil zpátky na cílovou rovinku, kde divákům na hlavní tribuně předvedl sérii oslavných "donutů". Sám pak přiznal, že něco takového neplánoval.

"Ve skutečnosti jsem o tom nepřemýšlel," řekl. "Rocky (Guillaume Roquelin), můj inženýr, mi řekl, abych absolvoval obvyklou proceduru a já si jen řekl, 'dneska ne'.

Na hlavní tribuně je tolik lidí, musel jsem to udělat. Obvykle to není povolené, ale měl jsem z toho velice dobrý pocit."

Němec také dodal, že bylo obzvláště příjemné vybojovat titul v Indii zejména poté, co mnozí jeho úspěch připisovali pouze vozu a co na něj letos několikrát fanoušci zpod stupňů vítězů bučeli.

"Rozhodně to nebyla jednoduchá sezóna, i když lidé zvenku měli pocit, že jsme to už několik závodů měli v kapse," řekl Vettel.

"Bylo velice těžké zejména pro mě osobně, když na mě lidé bučeli, přestože jsem neudělal nic špatně. Přenést se přes to, odpovědět jim co nejlepším stylem na trati a konečně se dočkat nějakého uznání, po kterém všichni jako závodníci, řekl bych, toužíme, na to jsem opravdu hrdý."

Drobnou kaňkou na Vettelových oslavách bylo dodatečné napomenutí a pokuta 25 000 eur pro Red Bull za nepřijetí do parc fermé (psali jsme zde).