Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso se závodem protrápil s poškozeným vozem

Alonso se závodem protrápil s poškozeným vozem

Španěl se v úvodním kole dostal do dvou kontaktů.

Fernando Alonso se nechal slyšet, že se po celou Velkou cenu Indie trápil s poškozeným vozem kvůli dvěma karambolům, do kterých se přimotal hned v prvním kole závodu.

Dvojnásobný mistr světa potřeboval v Indii dojel nejhůře druhý, aby měl alespoň nějakou naději ještě oddálit korunovaci Sebastiana Vettela letošním šampionem.

Místo toho však Alonso na výjezdu z první zatáčky kolidoval s Vettelovým týmovým kolegou Markem Webberem a krátce poté také s Jensonem Buttonem, zatímco Vettel závod suverénně vyhrál.

"Rozhodně to nebyl čistý start," přiznal Alonso. "Měl jsem trochu smůlu, protože si myslím, že Mark tam měl také s někým kontakt a třetí částí té rovnice jsem byl já. A měl jsem souboj také ve čtvrté zatáčce (s Buttonem).

Od té chvíle jsem musel v závodě dotahovat, jelikož jsem byl poslední a na kontě už jsem měl jednu zastávku v boxech.

Auto bylo poškozené vpředu, protože v pravých zatáčkách se ovládalo hodně těžce a v levých šlo řízení zase velice lehce."

Alonso dodal, že si Vettel letošní titul bezpochyby zasloužil, doufá však, že v příštím roce se mu podaří Němce potrápit daleko víc.

"Gratuluji mu," řekl. "Byli velice silní, velice dominantní, zejména ve druhé polovině sezóny, takže si zaslouží být šampiony. My už se musíme začít orientovat na příští rok a pokusit se mu to ztížit."

Ferrari je tři závody před koncem na třetí příčce Poháru konstruktérů, v indickém závodě se před něj totiž dostal Mercedes. Ten je přitom jeho cílem pro konečné pořadí.

"Myslím, že celkově ten víkend nebyl dost dobrý a v Abú Zabí se musíme zlepšit, pokud chceme předstihnout Mercedes v Poháru konstruktérů," dodal Alonso.