Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso by Massovi přepustil pódiové umístění

Alonso by Massovi přepustil pódiové umístění

Brazilec byl ale penalizován.

Fernando Alonso byl připraven ve Velké ceně Brazílie přepustit Felipemu Massovi umístění na stupních vítězů v jeho posledním závodě za Ferrari.

Brazilec předvedl velmi povedený start, když se posunul z deváté na čtvrtou příčku. Následovala však velmi kontroverzní penalizace průjezdu boxovou uličkou za přejetí bílé čáry ohraničující nájezd do boxů při jízdě po trati.

Alonso se se sezónou nakonec rozloučil třetím místem. Po závodě potvrdil, že byl odhodlán Massovi v jejich posledním závodě po čtyřech společně strávených letech u Ferrari, pomoci.

"Pro Felipeho to byl poslední závod ve Ferrari a chtěli jsme jakýmkoliv způsobem pomoci k tomu, abychom s Felipem mohli oslavit pódiové umístění, bohužel ale dostal penalizaci průjezdu boxy," řekl Alonso.

"Jsem za něj smutný za tento závod, ale šťastný za poslední čtyři roky. Byl skvělým týmovým kolegou."

Massa nakonec po penalizaci obsadil až sedmou pozici. Byl však přitom přesvědčen, že o stupně vítězů mohl bojovat.

"Na konci by mě Fernando zřejmě nechal předjet, jsem si proto jistý, že by byla situace zcela odlišná," řekl Brazilec.

"Ale nakonec, nechci o tom přemýšlet, chci přemýšlet o hezké době strávené ve Ferrari, mých kamarádech, které jsem zde potkal a také všech těch příležitostech, které jsem tu měl."

Na otázku Autosportu, na čem přesně se s Alonsem domluvili, Massa odpověděl: "Abych byl upřímný, tak jsme žádnou domluvu neměli. Přišel za mnou a řekl: 'Kdykoliv budeš za mnou, tak tě pustím'."