Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel: Dvojnásobek bodů za finále je absurdní

Vettel: Dvojnásobek bodů za finále je absurdní

"Trestá to ty, kteří po celou sezónu tvrdě dřeli."

Sebastian Vettel označil nové pravidlo zavedené Mezinárodní automobilovou federací FIA o dvojnásobném počtu bodů za poslední závod sezóny Formule 1 jako absurdní.

FIA oznámila, že jak tým, tak jezdec budou v závěrečném závodě příští sezóny v Abú Zabí odměněni dvojnásobným počtem bodů než v předchozích závodech. Chce tak dosáhnout toho, "aby se týmy zaměřovaly na šampionát až do samotného konce sezóny".

Toto pravidlo se však po svém uvedení dočkalo kritiky ze strany respektovaných osobností motorsportu, stejně jako fanoušků.

Mezi jeho odpůrci je také Vettel, který letos získal svůj čtvrtý titul mistra světa v řadě. Podle něj to devalvuje práci, kterou tým odvedl ve zbytku roku.

"Představte si, že by se v posledním kole Bundesligy (německé fotbalové ligy) najednou rozděloval dvojnásobný počet bodů," řekl Vettel německému listu Sport Bild.

"Je to absurdní a trestá to ty, kteří po celou sezónu tvrdě dřeli. Respektuji tradice ve Formuli 1, těmto novým pravidlům ale nerozumím."

Pokud by pravidlo o dvojnásobném počtu bodů za poslední závod sezóny platilo již v roce 2012, tak by se mistrem světa nestal Vettel, ale Fernando Alonso z Ferrari.