Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Räikkönen bude pro Ferrari přínosem, věří Alonso

Räikkönen bude pro Ferrari přínosem, věří Alonso

Fin se do Maranella vrací po čtyřech letech.

Fernando Alonso nemá pochyb o tom, že Kimi Räikkönen bude po svém návratu do Ferrari v příštím roce pro tým obrovským přínosem.

Fin, který ve své první sezóně v barvách Ferrari v roce 2007 získal titul mistra světa Formule 1, nahrazuje svého bývalého týmového kolegu Felipeho Massu, který odchází do Williamsu.

Alonso se již dříve nechal slyšet, že Massa nebyl o nic pomalejší než Räikkönen. Španěl však trvá na tom, že si Fina váží i přesto, že si na něj ještě pořádně neudělal vlastní názor.

"Kolem mého nového týmového kolegy panuje spousta nepravdivých informací. Občas čtu věci, které jsem o něm měl říct, ale já je nikdy neřekl. Myslím si, že v příštím roce může být pro tým velkým přínosem," řekl Alonso během akce společnosti Santander v Madridu.

"Já a Kimi máme každý 12 let zkušeností, to může v jistých ohledech, které jsou nové, pomoci při vývoji auta.

Nemohu Vám říct svůj názor na Kimiho, protože ho neznám. Jsou tací, kteří vám na ostatní řeknou svůj názor, aniž by je znali. Já ne.

A jelikož jsem s ním nebyl v jednom týmu, nebo s ním nikdy nestrávil více než 10 minut, tak Vám nemůžu říct jaký je nebo kdo je.

S Felipem jsem strávil čtyři roky a byl to dobrý člověk. Efektivně a profesionálně jsme spolu pracovali pro Ferrari. Myslím, že Kimi bude stejný, je ale těžké teď soudit.

Důležité je, abychom spolu spolupracovali a aby červený vůz, ať už bude kohokoliv z nás, projel cílem jako první."


Ferrari má za sebou obtížnou sezónu 2013, kde zásluhou Alonsa dosáhlo jen dvakrát na vítězství, a na dominantní Red Bull nestačilo. Před příští sezónou je však mistr světa z let 2005 a 2006 optimistou.

"Letos jsme podle některých lidí měli smutný nebo dokonce katastrofální rok," řekl. "Myslím, že důvodem k většímu optimismu před další sezónou je fakt, že jsem ve Ferrari, které je předním týmem, jenž může dokázat skvělé věci."