Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kevin Magnussen a jeho příprava na první sezónu v F1

Kevin Magnussen a jeho příprava na první sezónu v F1

"Vždy by se dalo udělat ještě víc."

Když se McLaren rozhodl po jediném roce rozloučit se Sergiem Pérezem a ohlásil, že vedle Jensona Buttona dostane šanci nováček Kevin Magnussen, překvapil tím celý svět. Magnussen sice ovládl Formuli Renault 3.5, ale nestává se často, aby McLaren do svých drahocenných monopostů pouštěl nováčky. Naposledy to vyzkoušeli s Lewisem Hamiltonem…

Mladý Dán poskytl tento týden rozhovor pro oficiální stránky formule 1:

Sezóna začíná za méně než 6 týdnů. Co se vám při pomyšlení na to honí hlavou?

Soustředím se na to, co je možné a dosažitelné. Nemám důvod panikařit. Pomáhám týmu s autem, snažím se svůj čas využívat produktivně a snažím se, bych do Melbourne přišel tak připraven, jak jen to bude možné. Samozřejmě, nikdy nemůžete být dost dobře připravení na svůj první závod. Vždy by se dalo udělat ještě víc. Jenson Button mi řekl, že jezdec se učí během celé jeho kariéry a od Jensona se toho určitě můžu ještě hodně naučit.

Když do týmu přicházel Pérez, Martin Whitmarsh prohlásil, že do testů na jaře 2013 nenastoupil tentýž jezdec, který končil sezónu 2012 se Sauberem. Dalo by se něco takového říct i o vás?

Neustále pracuji na své kondici, žiji ve Wokingu a navštěvuji McLaren Technology Centre vždy, když můžu. Nikdy nevynechám příležitost zacvičit si v tělocvičně, kterou máme v MTC a také často trénuji na simulátoru, ale samozřejmě nejlepší přípravou, byly kilometry, které jsem odjel v Jerezu. Také si ale uvědomuji, že to nesmím přehánět a svému tělu i mysli pravidelně dopřávám zasloužený odpočinek.

A co vaše první zkušenosti s MP4-29?

Moje první dojmy jsou pozitivní, ale více budu moct říci až po testech v Bahrajnu. Je super sedět ve voze a cítit všechen ten výkon za svými zády, ale v této chvíli je důležitá pouze spolehlivost. Půjdeme do Bahrajnu s cílem, odjet co nejvíce kilometrů. To je mnohem důležitější než dobré časy na kolo.