Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

To nejlepší od McLarenu teprve přijde, tvrdí Magnussen

To nejlepší od McLarenu teprve přijde, tvrdí Magnussen

Dán včera zajel jasně nejrychlejší čas dne.

McLaren se i přesto, že zajel suverénně nejrychlejší čas druhého dne předsezónních testů v Bahrajnu, podle jeho jezdce Kevina Magnussena stále potřebuje zlepšit "ve všech oblastech".

Tým měl včera dopoledne na svém voze MP4-29 problémy v oblasti telemetrie, loňský šampion Světové série Formule Renault 3.5 přesto dokázal během dne odjet 46 kol a čas druhého Nica Hülkenberga z Force Indie překonat o 1,5 sekundy.

Magnussen svůj nejlepší čas 1:34.910 zajel na superměkké směsi pneumatik Pirelli. Podle informací Autosportu přitom nešlo o simulaci kvalifikačních kol.

Pro odpolední jízdy vyslal McLaren Magnussena na odlišné směsi pneumatik, aby Dán dokázal lépe pochopit rozdíl mezi oběma směsmi pneumatik Pirelli.

Magnussenovi soupeři přitom z jeho času nevycházejí z údivu. Pilot Williamsu Valtteri Bottas, který skončil pátý, řekl: "Nezáleží na tom, jaké měl pneumatiky, kolik měl paliva, stále je to velmi dobrý čas, a oni jsou rozhodně jedním z nejsilnějších týmů."

McLaren a Magnussen přitom tvrdí, že to nejlepší v podání McLarenu teprve přijde.

"To nejlepší teprve přijde," řekl Magnussen. "Doufejme, že do Austrálie ještě vůz vylepšíme, myslím ale, že jsme v dobré pozici.

Musíme tvrdě pracovat, ale nevypadá to s námi tak špatně. Potřebujeme se ale zlepšit všude - ve všech oblastech."


Vozy s motory Mercedes byly v obou dosavadních dnech testů v Bahrajnu na čele. Podle Magnussena je však i přes dobrou rychlost nemožné odhadnout, jak si McLaren stojí.

"Je těžké to říct," řekl. "Rád bych věděl, kde jsme. Jsem zvědavý, kde jsme, ale nevím to. Myslím, že nikdo vlastně neví, jak na tom je, ale zjistíme to, až přijedeme do Austrálie.

Nenechávám se unést. Do té doby budeme pracovat na plné obrátky."