Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Red Bull není podle Vettela dostatečně rychlý

Red Bull není podle Vettela dostatečně rychlý

Tým však podle Němce musí řešit zásadnější problémy.

I kdyby měl Red Bull spolehlivý vůz, nemá podle Sebastiana Vettela rychlost na to, aby dokázal soupeřit s nejlepšími týmy.

Němec během závěrečného dne předsezónních testů v Bahrajnu absolvoval 77 kol, což je nejvíce, co během jednoho dne zatím Red Bull RB10 dokázal zvládnout. Pokus o ujetí délky závodu však týmu nevyšel.

Vettel se se svým časem, který byl o 4,190 sekundy pomalejší, než jaký zajel nejrychlejší Lewis Hamilton, zařadil na devátou pozici. Kromě rychlosti je pak Vettel znepokojen také tím, že Red Bull má podle něj větší problémy, které musí vyřešit.

"Ano, jsme. Není to tajemstvím," odpověděl Vettel na dotaz, zda je Red Bull znepokojen zajetými časy.

"Nedokážeme zajet časy jako kluci na čele, a to z několika důvodů. V tuto chvíli však musíme řešit větší problémy, než je rychlost auta."

Vzhledem k tomu, že mezi závěrečným dnem testů a prvním volným tréninkem na úvodní závod sezóny, Velkou cenu Austrálie, je jen jedenáct dní, Vettel přiznal, že Red Bull bude muset dohánět.

Věří však, že Red Bull tento čas využije k tomu, aby vůz zlepšit jak z pohledu spolehlivosti, tak rychlosti.

"Je to obtížné, ale nemohu nás pasovat do role favoritů," řekl Vettel ohledně šancí Red Bullu ve Velké ceně Austrálie.

"Neodjeli jsme dostatek kol, v porovnání s některými dalšími týmy nemáme rychlost, takže musíme počkat a uvidíme, kde budeme.

Je ale jisté, že se věci uklidní. Ty dva týdny, co zbývají, musíme využít. Na auto musíme dostat nové díly a využít našich znalostí a zkušeností na maximum."


Red Bull RB10 během předsezónních testů dokázal odjet pouze 1711 kilometrů, méně odjely už jen Marussia a Lotus. Pro srovnání, letošní model Mercedesu W05 už má na svém kontě téměř 5000 kilometrů.