Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Rozhovor: Kevin Magnussen

Rozhovor: Kevin Magnussen

"Byla to ta nejsložitější věc, jakou jsem kdy udělal.

Kvůli velkému úspěchu Daniela Ricciarda, který ve své první kvalifikaci v barvách Red Bullu obsadil druhé místo, se trochu pozapomnělo na absolutního nováčka Kevina Magnussena. Ten svůj McLaren dokázal kvalifikovat na fantastickém čtvrtém místě, přičemž jeho zkušený týmový kolega, Jenson Button, ani nepostoupil do závěrečného měření sil.

Čtvrtá pozice v první kvalifikaci, to je skutečně působivé…

...a já z toho mám neskutečnou radost! Jezdili jsme v náročných podmínkách a nikdy jsem tady nejezdil na mokré vozovce, takže se nedivte, že jsem tak nadšený. Auto bylo fantastické a tým během zimy investoval spoustu času do mé přípravy. Takže jsem hrdý nejen na sebe, ale na celý tým, protože příprava na sezónu byla prostě skvělá. Teď jsou všichni nadšení, ale i tak nezapomínám, že závod je až zítra a až ten rozhodne.

Museli jste to mít velmi těžké. Nový vůz, první kvalifikace, déšť…

Buďte si jistí, že to byla nejsložitější věc, jakou jsem kdy udělal. A zároveň to byla zábava. Jízdu po mokré trati si užívám, a když mám k tomu ještě fantastické auto… Co víc bych si mohl přát?

Jste hrdí i na to, že jste ve své první kvalifikací porazili tak zkušeného týmového kolegu?

Nevím, co se mu stalo. Za takových podmínek se může stát leccos. Jenson je na této trati velmi silný, takže je pro mě dobrým orientačním bodem. Mohu se toho od něj ještě hodně naučit. Toto bude už jeho čtrnáctý závod na této trati. Když tu jezdil poprvé, já jsem měl teprve 6 let.

Co pro vás bude největší výzvou?

Vše. Dobrou zprávou je, že vůz je opravdu dobrý. Mohl by to být začátek něčeho opravdu krásného.