Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Alonso: Ferrari s víkendem nemůže být spokojeno

Alonso: Ferrari s víkendem nemůže být spokojeno

Jeho jezdci v Melbourne skončili na čtvrté a sedmé pozici.

Fernando Alonso prohlásil, že Ferrari nemůže být spokojeno se svou výkonností v úvodním závodě letošní sezóny Formule 1, když ve Velké ceně Austrálie skončil čtvrtý a jeho týmový kolega Kimi Räikkönen sedmý.

Dvojnásobný mistr světa strávil většinu závodu uvězněn za force indií Nica Hülkenberga. Před svého německého soupeře se nakonec dostal lepší strategií, když ke své poslední zastávce k mechanikům zamířil až dvě kola po něm.

Španěl nakonec projel cílem na páté pozici. Vzhledem k diskvalifikaci Daniela Ricciarda si však Alonso z Austrálie odváží body za čtvrté místo.

Jeho týmový kolega Räikkönen se během závodu potýkal s drolením pneumatik a až do cíle musel svádět boj s piloty Toro Rosso.

"Nejsme spokojeni s výkonností, kterou jsme dnes předvedli, potřebujeme se zlepšit," řekl Alonso.

"Nedokázal jsem bojovat s mclareny o pódiové umístění, Kimi jel mezi oběma toro rosso a to tady před rokem vyhrál.

Na druhou stranu je to jen první závod. Nemůžeme se zbláznit z toho, co jsme viděli. Víme jen, že musíme pracovat, jsme na to připraveni a do Malajsie za dva týdny přijedeme v lepší pozici.

Jsou tu jisté obavy, dobrou zprávou ale je, že jsme dokončili závod více méně bez problémů. Zastávky v boxech byly velmi dobré, předjel jsem díky nim Hülkenberga. Jsou tu pozitiva i negativa, a právě ty negativa se musíme pokusit zlepšit.

Myslím, že s tím, co máme v tuto chvíli k dispozici, jsme odjeli solidní závod a potřebujeme i nadále sbírat body, dokud nebudeme o trochu rychlejší."

Räikkönen během závodu s vozem F14 T několikrát probrzdil. Fin se v první zatáčce lehce zapletl do kolize Kamuje Kobajašiho a Felipeho Massy a většinu závodu bojoval o pozice na hranici první desítky.

Podle svých slov jej více než problémy při brzdění trápilo drolení pneumatik, se kterým se Fin potýkal po první zastávce v boxech.

"Brzdy jsou v pořádku, měl jsem problémy s drolením předních pneumatik a to pak nemáte na předku vozu žádnou přilnavost," řekl Räikkönen.

"To je hlavní problém, je to ale kombinace více věcí. Není to nejjednodušší, jsem si ale jistý, že v určité chvíli pro to najdeme řešení.

Budeme na tom pracovat, dokud to neopravíme. Je mi jedno, jestli to zabere týden nebo měsíc. Tak to někdy chodí."