Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Buďme trpěliví, vyzývá Alonso tým Ferrari

Buďme trpěliví, vyzývá Alonso tým Ferrari

Španěl otevřel sezónu čtvrtým místem.

Fernando Alonso vyzval svůj tým Ferrari, aby po neuspokojivém výsledku ve Velké ceně Austrálie zůstal trpěliví v boji o titul v letošní sezóně Formule 1.

Mistr světa z let 2005 a 2006 vyšel v nedělním závodě v Albert Parku vítězně ze souboje o pátou pozici s Nicem Hülkenbergem z Force India. Po závodě si však polepšil na čtvrté místo, když byl kvůli překročenému množství průtoku paliva ve svém voze diskvalifikován druhý v cíli Daniel Ricciardo z Red Bullu.

Alonsa zklamala zejména ztráta 35 sekund v cíli na vítězného Nica Rosberga. Španěl tak apeloval na svůj tým, aby pracoval tvrději a pro nadcházející závody udělal vůz F14 T konkurenceschopnějším.

"Je to jen první závod, takže nikdo nemůže říct, kdo vyhraje nebo prohraje šampionát už po jednom závodě," řekl Alonso na to, zda může Ferrari Mercedes dohnat.

"Musíme být v klidu, příště odvést lepší práci a pokusit se porozumět oblastem, kde se musíme zlepšit, a oblastem, kde se zdáme být silní.

Mercedes vypadal velmi silně během zimních testů a velmi silní byli i tady, závod vyhráli, protože si to zasloužili.

V tuto chvíli jsou o kousek před všemi ostatními. Musíme se zlepšit, snížit ztrátu na minimum a snad před nimi i dojet."


Všechny vozy, které jsou poháněny motory Ferrari, se během závodu potýkaly s elektronickými problémy na pohonných jednotkách. Alonso také dodal, že problémy, které ze závodu vyřadily Lewise Hamiltona a Sebastiana Vettela, pro něj byly jen malou útěchou.

"Mercedes je velmi silný, máme ale o 10 bodů více než má Hamilton a o 10 více než Vettel," dodal pilot Ferrari.

"Nejsme ale spokojeni s tou ztrátou 35 sekund na Rosberga a příště musíme být lepší."