Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Alonso je se svým čtvrtým místem spokojen

Alonso je se svým čtvrtým místem spokojen

Španěl v kvalifikaci kolidoval s Kvjatem.

Fernando Alonso podle svých slov neměl nikdy větší radost ze čtvrtého místa na roštu jako po kvalifikaci na Velkou cenu Malajsie, během které kolidoval s Daniilem Kvjatem z Toro Rosso.

Pilot Ferrari a ruský nováček se dostali do kontaktu během druhé části v deváté zatáčce, kdy se Kvjat pokusil Alonsa po vnitřní straně předjet, ovšem ten mu zkřížil cestu.

Mechanikům Ferrari následně pomohlo přerušení kvalifikace, během kterého traťoví komisaři odklidili z tratě trosky vzniklé kontaktem, a dokázali zavěšení Alonsova vozu opravit, aby se Španěl mohl vydat zpět na trať.

Poškození vzniklé kontaktem však bylo podle Alonsa i nadále znát: "S kvalifikací jsem velmi spokojen, je to asi největší radost, jakou jsem ve své kariéře ze čtvrtého místa měl," řekl Alonso.

"Bylo to velmi chaotické, obzvlášť na konci s tak poškozeným vozem. V pravých zatáčkách jsem mohl točit volantem jedním prstem, zatímco v levých jsem s ním skoro nemohl hýbat ani oběma rukama.

Takže na jednu stranu to bylo velmi těžké a na druhou zase snadné, a kvůli tomu nebylo příliš jednoduché na mokru řídit vůz.

Dokázali jsme s vozem vyjet na trať a odjet nějaká kola, která stačila na čtvrté místo, takže musíme být velmi spokojeni."


Alonso připustil, že Kvjata ve zpětných zrcátkách vůbec neviděl. Zároveň se však domnívá, že Rus byl možná až příliš agresivní.

"Je jasné, že to byla smolná situace, byl jsem ve špatnou chvíli na špatném místě," řekl Španěl.

"Je pravda, že jsem ho neviděl. Zatočil jsem a jen jsem ucítil náraz. Předtím, než narazil do mého vozu, jsem ho ani vůbec neviděl.

Neviděl jsem ani opakovaný záznam, takže nevím, odkud se tam zjevil; nevím, jestli brzdil pozdě. Určitě bylo překvapivé dělat v kole po výjezdu z boxů a za těchto podmínek takové manévry."


Kvjat k incidentu řekl, že oba piloti si jej již vyříkali.

"Mluvili jsme o tom a bylo to zkrátka nedorozumění," řekl Kvjat. "Je to jednoduché. Myslel jsem, že mě nechává, abych jej předjel. Nakonec to ale je v pořádku."