Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Velká cena Německa nadále v ohrožení

Velká cena Německa nadále v ohrožení

Ecclestone se nedohodl ani s jedním z německých okruhů.

Předevčírem týmy F1 začaly s testováním nových vozů, pomalu se začíná přibližovat začátek sezóny a Bernie Ecclestone stále ještě nemá smlouvu na velkou cenu Německa. Závod byl předběžně zařazen do kalendáře a měl by se jet 19. července, ale jaksi se nemá kde konat. Pouze dva okruhy v Německu splňují nejvyšší požadavky FIA i FOM. Nürburgring má nového majitele, který s Ecclestonem zatím nedokázal najít společnou řeč a Hockenheimring váhá, protože se loni nepříjemně popálil.

Minulé sezóně dominoval tým německého Mercedesu, poloviční Němec Nico Rosberg bojoval o titul a v poli byl i úřadující mistr světa a čtyřnásobný šampion Sebastian Vettel, ale tribuny Hockenheimringu během velké ceny beztak zívali prázdnotou. Ať už to mělo na svědomí Mistrovství světa ve fotbale, návrat Velké ceny Rakouska nebo vysoké ceny vstupenek, majitelé okruhu přišli o miliony eur a po smlouvě na každoroční pořádání velké ceny Německa zřejmě netouží.

"V podstatě nemáme smlouvu ani s jedním z (německých) okruhů," přiznal Ecclestone. "Pokoušíme se s tím něco udělat, nějak jim pomoci. Hlavním problémem je, a nikdo neví proč, že v Německu je mizerná návštěvnost.

Netuším proč, když v Mercedesu mají německého výrobce a vítěze konstruktérského šampionátu, a také mají Sebastiana Vettela, čtyřnásobného mistra světa. Přesto neprodali dostatek vstupenek a to je podstatou problému. Je to čistě obchodní problém, snažím se jim trochu pomoci a zachránit velkou cenu, ale v této chvíli nemohu nic garantovat. Děláme vše, co je v našich silách a možná už tento víkend dostaneme nějaké odpovědi. Doufám, že se nám to podaří."

Ecclestone neprozradil, jaký přesně má problém s novým majitelem Nürburgringu, ale více si prý slibuje od jednání se zástupci Hockenheimringu.