Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Velká cena Německa 2017 nebude

Velká cena Německa 2017 nebude

Hockenheimring definitivně odmítl riskovat.

Formule 1 dostává tvrdou ránu, příští rok se opět nedostane do Německa. Jediným závodním okruhem připraveným hostit velké ceny zůstal Hockenheimring, odmítl ale každoročně platit vysoké poplatky a Bernie Ecclestone mu zase odmítl dát slevu. Ani poslední jednání nebyla úspěšná a FIA na konci tohoto měsíce zveřejní definitivní kalendář příští sezony, ve kterém VC Německa nebude.

"Nedostali jsme nabídku, která by vyloučila všechna ekonomická rizika," cituje AutoBild výkonného ředitele Hockenheimringu, Georga Seilera. "To ale od začátku byla naše podmínka. Je to škoda, ale nikdo by neměl být překvapený, když místo v kalendáři nebylo potvrzeno a F1 a Hockenheimring se tak dlouho nedokázali dohodnout."

Velká cena Německa se poprvé nekonala loni a ani tentokrát to jistě nepotěší automobilky ani sponzory týmů, jelikož Německo je stále největší ekonomikou v Evropě. Hockenheimring ale má už léta problémy s nízkou návštěvností, ačkoliv letos pomohli slušnou část tribun zaplnit holandští fanoušci Maxe Verstappena. F1 by se měla na tento okruh opět vrátit v roce 2018.

Podle informací webu Motorsport se na termín rezervovaný pro německý závod přesune Velká cena Maďarska. To by znamenalo, že po maratonu čtyř závodů naplánovaných od 11. června (VC Kanady) do 9. července (VC Velké Británie) nás čeká mimořádně ospalé léto s třítýdenní přestávkou mezi VC Velké Británie a VC Maďarska (30. červenec) a čtyřtýdenní přestávkou mezi VC Maďarska a VC Belgie.