Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ani Nürburgring již nechce velkou cenu

Ani Nürburgring již nechce velkou cenu

Z Velké ceny Německa je najednou bezdomovec.

Velká cena Německa je na tom definitivně velice špatně a můžeme očekávat její vyškrtnutí z kalendáře mistrovství světa 2015. Poté, co jednání s Berniem Ecclestonem ukončil Hockenheimring, přišla zpráva také od majitelů Nürburgringu. Také se vzdávají nadějí na uspořádání velké ceny a uvádějí stejný důvod jako majitelé Hockenheimringu. Závod je naplánován na 19. července a oni už měli dávno začít s reklamní kampaní a předprodejem vstupenek. Čas již tedy vypršel.

"Pánu Ecclestonovi jsme poslali nabídku, ale nebyli jsme schopni dospět k dohodě," oznámil ve čtvrtek mluvčí společnosti Capricorn Nürburgring. "Jelikož jsme během uplynulých týdnů a měsíců nedospěli k žádnému rozhodnutí, došli jsme k závěru, že z časových, organizačních a ekonomických důvodů již nemá smysl déle čekat.

Časové okno, během kterého by bylo ekonomicky únosné hostit závod Formule 1 na Nürburgringu se již uzavřelo. Je nám to velmi líto, jelikož bychom moc rádi na Nürburgringu přivítali vrchol motoristického sportu. Rozhodli jsme se ale, že červencový termín reservovaný pro Formuli 1 dáme k dispozici jinému organizátorovi."

VC Německa - Marussia - Max Chilton

Skutečným koncem tohoto příběhu bude až vyškrtnutí Velké ceny Německa z oficiálního kalendáře FIA, zatím se stále ještě může jednat pouze o způsob, jakým se nový majitel Nürburgringu pokouší donutit Ecclestona k podpisu výhodnější smlouvy s nižšími poplatky. Pokud se ale v Německu opravdu nebude závodit, čeká nás třítýdenní okno mezi VC Británie a VC Maďarska a hned po něm čtyřtýdenní přestávka mezi Maďarskem a Belgií.