Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Velká cena Německa zrušena

Velká cena Německa zrušena

V upraveném kalendáři je už jen 19 závodů.

Oficiální stránka Formule 1 zveřejnila smutnou zprávu. Velká cena Německa vypadla z kalendáře sezóny 2015.
Zpráva se zakládá na revidovaném kalendáři řídícího orgánu FIA. Upravený kalendář zahrnuje 19 závodů a mezi závodem ve Velké Británii a v Maďarsku vznikla třítýdenní mezera.

Německo bylo v kalendáři zařazeno jako 10. podnik sezóny 2015 a jeho VC se měla jet 19. července. Již od vydání prvního provizorního kalendáře se však nevědělo, na kterém okruhu se bude konat. Doposud se velká cena střídavě organizovala na Nürburgringu a Hockenheimringu. Takto si okruhy vzájemně nekonkurovaly v boji o diváky a vysoké náklady na zorganizování podniku nesly pouze každý druhý rok.

Problémy se začaly narůstáním dluhů Nürburgringu, který byl odkoupen společností Capricorn, která byla následně odkoupena ruským miliardářem Viktorem Charitoninem. Letos byl na řadě s pořádání závodu Nürburgring, ale ruský podnikatel a Bernie Ecclestone, předseda Formula One Management, nedokázali najít společnou řeč.

Boss F1 se proto začal spoléhat, že závod opět zorganizuje Hockenheimring, ten je však vystrašený loňskou nízkou návštěvností svého závodu a do rizika se znovu nehrne. Velkou cenu se ještě údajně pokusil zachránit Mercedes, který by se rád předvedl před domácími fanoušky, ale požadovaná částka byla i na něj příliš vysoká a z obchodu vycouval. Německý tým i němečtí jezdci (Nico Rosberg, Sebastian Vettel a Nico Hülkenberg) tak zůstali bez domácího závodu. V Evropě se pojede 8 z 19 velkých cen.

Upravený kalendář sezóny 2015:

15. března - Austrálie

29. března - Malajsie

12. dubna - Čína

19. dubna - Bahrajn

10. května - Španělsko

24. května - Monako

7. června - Kanada

21. června - Rakousko

5. července - Velká Británie

26. července - Maďarsko

23. srpna - Belgie

6. září - Itálie

20. září - Singapur

27. září - Japonsko

11. října - Rusko

25. října - USA

1. listopadu - Mexiko

15. listopadu - Brazílie

29. listopadu - Abú Zabí