Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Letos bez Velké ceny Německa?

Letos bez Velké ceny Německa?

Hockenheim to vzdal.

Velká cena Německa je na nejlepší cestě k vypadnutí z kalendáře mistrovství světa F1, jelikož Bernie Ecclestone se není schopen dohodnout ani s jedním ze dvou německých okruhů vhodných k uspořádání závodu Formule 1. Podle původní dohody se VC Německa měla letos jet na Nürburgringu, ten však má nového majitele, a ten se s Ecclestonem nedokázal dohodnout. Boss F1 se tedy rozhodl vyjednávat s Hockenheimringem, ten však nesehnal dostatek financí na pořádání nákladného závodu dva roky po sobě. Ředitel Hockenheimringu prohlásil, že jednání s Ecclestonem nikam nevedly a čas na zorganizování tak obrovského podniku již vypršel.

"Už jsme se vzdali naděje, že se bude závodit u nás," řekl Georg Seiler německému Bildu. "Během posledních let jsme udělali vše pro potěšení fanoušků, ale čas už vypršel. Kdybychom se do toho nepustili okamžitě, utrpěla by kvalita podniku."

VC Německa - Lotus - Romain Grosjean

Bernie Ecclestone během rozhovoru pro agenturu Reuters řekl, že jednání ztroskotala, protože se Hockenheimringu nakonec nepodařilo dohodnout s "třetí stranou", která měla poskytnout finanční pomoc. Podle informací Bildu byl touto třetí stranou Mercedes, který má velký zájem o uskutečnění závodu. 12 milionů eur bylo však i pro úspěšnou německou automobilku příliš.

Ecclestonemu tedy zůstává jedině opět obnovit jednání s Nürburgringem, který je ještě ochoten vyjednávat, ale čas se krátí a ani jeho majitel už nebude ochoten zaplatit plnou částku. Vynechání Velké ceny Německa, která je součástí MS F1 již od roku 1950, by měla negativní dopad na sponzory týmů F1 i doprovodné série GP2 a GP3.