Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ricciardo: O vítězství musí bojovat více vozů

Ricciardo: O vítězství musí bojovat více vozů

Chyba však není na straně Mercedesu.

Pár dní před otevíracím závodem sezóny už Daniel Ricciardo téměř nepochybuje, že Mercedes bude opět vpředu a ostatní se ho pokusí dohnat až během sezóny.

"Mercedes vypadal velmi rychle," řekl jezdec Red Bullu. "Tak se zdá, že minimálně během prvních pár závodů bude těžké porazit je. Ale kdoví, možná budeme příjemně překvapeni.

Za nimi je to velmi těsné. Myslím, že my, Ferrari a Williams budeme spolu v druhé linii, takže pokud uděláme vše správně, budeme moci bojovat alespoň o nejnižší stupínek pódia. Uvidíme, jestli se nám podaří vyvinout tlak na Mercedes. Ještě nikdo nic neví, nikdo nebyl na trati ve stejný čas se stejnými pneumatikami a vším ostatním. Až do soboty nebudeme nic vědět, ale určitě se pokusíme dostat co nejvýš."

Další dominantní sezóna Mercedesu možná nebude nejlepší pro popularitu F1 a Ricciardo upozorňuje, že to nebude chyba Mercedesu ale ostatních špičkových týmů.

"Je to těžké, protože Mercedes odvedl mnoho dobré práce, aby se dostal tam, kde je dnes a byl v tak silné pozici. Musím před nimi smeknout, loni dali dohromady skvělý balík a letos budou nejspíš znovu velmi silní. Ale myslím, že pro sport je důležité, nebo alespoň dobré, když o vítězství bojuje více vozů. Fanoušci nebudou rádi, když se Mercedes odtrhne a vyhraje všechny závody, protože chtějí vidět několik vítězů. To je přirozené.

Ale těžko můžeme ukázat prstem na Mercedes a říct jim, že by měli zpomalit. Tak to ve sportu nefunguje. Nyní je to na ostatních týmech. Musíme dohnat Mercedes a věřím, že se to může podařit. A tím "my" mám na mysli nás, Williams, Ferrari a kohokoliv jiného. Boj několika vozů je zábavný a přesně to nakonec chceme. Chceme soutěžit a myslím, že pokud Lewis nebo Nico vyhrají letos každý závod s 20 sekundovým náskokem a celou dobu budou jezdit sami, tak s radostí oslaví vítězství, ale nebudou rádi, že během závodu neměli možnost s nikým soutěžit. My (piloti) si dobré souboje velmi užíváme. Bylo by fajn, kdybychom jich měli víc."