Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Briatore vyvrací fámy o Alonsově nehodě

Briatore vyvrací fámy o Alonsově nehodě

Žádné zdravotní problémy ani návrat do dětství.

Flavio Briatore, manažer Fernanda Alonsa, během rozhovoru pro italskou televizi popřel několik fám, které kolují od nehody jeho svěřence během testování nového vozu McLarenu.

Ital odmítl, že by Alonso trpěl jakýmikoliv zdravotními problémy už před nehodou. Připustil, že havaroval bez jakéhokoliv zjevného důvodu, ale v nemocnici byl podroben mnoha testům a žádný z nich neodhalil ani náznak zdravotního problému nezpůsobeného samotnou nehodou.

"Kdyby Fernando měl nějaký zdravotní problém, například problém se srdcem, malou mrtvici, krevní sraženinu, nebo jinou věc postihující velké sportovce, testy by ho odhalily. Všechny však byly negativní," řekl Briatore. "Máme za sebou hodiny strávené s nejlepšími evropskými specialisty."

Briatore má k dispozici záznam z kamery umístěné na okruhu Barcelona-Catalunya, ale nepodařilo se mu z ní nic vyčíst, takže by přijal více informací od McLarenu nebo od vyšetřovatelů FIA.

"Podíval jsem se na záznam, který mi poslal Bernie Ecclestone. Vidět na něm, že to nebyla zas tak velká nehoda. Vettel jel za ním a neměl v tom místě žádný problém a nevidět ani žádný důvod Fernandově nehody. Uvidíme, jestli tam nebyl problém s řízením. McLaren nám neposlal žádné informace.

Není to ten typ nehody, při které si řeknete: "Mamma mia, to tedy byla pořádná bouračka!" Spíše to vypadalo jako naprosto běžná nehoda, jaké vidíte každý den. Možná za to může úhel, pod jakým Fernando narazil do bariéry. Nakonec z toho byl velmi tvrdý náraz."

Briatore nemohl vyloučit zásah elektrickým proudem ze systému ERS, ale nic tomu nenasvědčuje.

"FIA to vyšetřuje. Velmi tomu nevěřím, ale pokud tam byl nějaký problém s elektrikou, musí nám to říct, protože by se to mohlo stát dalším jezdcům. Nemůžeme se uklidnit, dokud nevíme, co se přesně stalo."

Nadále kolují také klepy o Alonsově amnézií, kvůli níž si prý po probrání z bezvědomí myslel, že má 13 let a jezdí v motokárách. Podle Briatoreho je to nesmysl a pilotovy problémy s pamětí se týkají pouze "jednoho, dvou nebo tří dnů".

Španěl se už naplno připravuje na Velkou cenu Malajsie, v Austrálii ho zastoupí třetí jezdec McLarenu, Kevin Magnussen.