Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ricciardo: Na víc teď nemáme

Ricciardo: Na víc teď nemáme

Red Bull zaostává za Ferrari i Williamsem

Dnešní kvalifikace zdaleka nedopadla podle představ Red Bullu, jeho jezdci měli bojovat o druhou řadu na startu a možná také postrašit Mercedes, ale místo toho obsadili sedmou a třináctou pozici.

Daniel Ricciardo se musel s bezproblémovým vstupem do sezony rozloučit už po 1. tréninku. Stal se prvním jezdcem, který musel nasadit druhou ze čtyř pohonných jednotek, kvůli výměně přišel o celý 2. trénink a selhání techniky ho neobešlo ani ve 3. třetím tréninku. Vzhledem k slabé přípravě tedy musí být Ricciardo spokojený i s místem za zády pilotů Mercedesu, Williamsu a Ferrari. Od nováčka Carlose Sainze z juniorského Toro Rosso ho přitom oddělily jenom 2 desetiny sekundy.

"Během kvalifikace jsme se dokázali zlepšovat, což je dobrým signálem. Znovu jsem začal cítit vůz a pořádně na to zatlačil," řekl Ricciardo. "Myslím, že sedmé místo odpovídá naší momentální rychlosti a jsem rád, že jsme ho dokázali získat i přesto, že víkend až dosud neprobíhal zrovna ideálně a měkké pneumatiky jsem použil poprvé až v kvalifikaci. Se sedmým místem jsem spokojený, dnes jsme beztak více dosáhnout nemohli. Doufám, že progres dosažený během kvalifikace si přeneseme také do závodu."

Daniila Kvjata zradila technika v 3. tréninku, během kterého stihl Rus absolvovat pouze 6 kol. Problému s převodovkou "vděčí" také za postup z Q1 až na poslední chvíli a na postup do Q2 mu chyběla rychlost.

"Snažíme se ze všech sil," prohlásil Kvjat. "S tak málo koly to bylo hodně složité. Pokoušel jsem se zlepšit rychlost, ale chyběla mi jistota a bez ní jsem neudělal dost dobré kolo. Nemáme to právě jednoduché, protože se právě pokoušíme vyřešit pár problémů, ale děláme pokroky."