Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Piloti Lotusu si moc nezajezdili

Piloti Lotusu si moc nezajezdili

Tým z Enstone začal balit už po prvním kole.

Jakoby nestačilo, že na start Velké ceny Austrálie se nakonec postavilo pouze 15 vozů, oba lotusy odstoupily, aniž by co i jen jednou projely cílovou rovinkou. U Lotusu přitom po kvalifikaci zavládla pozitivní atmosféra, oba piloti se dostali až do poslední části kvalifikace a zahnali tak vzpomínky na neúspěšnou sezónu 2014.

Závod Pastora Maldonada skončil už pár sekund po dramatickém startu. Vše začalo interním soubojem Ferrari mezi Sebastianem Vettelem a Kimim Räikkönenem. Fin musel výrazně zpomalit, po předjetí Carlosem Sainzem měl jemný kontakt s Felipe Nasrem, a ten se následně odrazil do Maldonadova vozu.

"Byl to poměrně divoký start a vozy se musely vejít do úzké první zatáčky. Já jsem jen ucítil prudký náraz do zadní části vozu. Ani nevím, co se vlastně stalo. Velká škoda, mohl to být skvělý závod," řekl Venezuelan.

Odstoupení Romaina Grosjeana bylo podstatně méně dramatické, prostě na konci prvního kola zamířil do boxů a nechal se mechaniky odtlačit do garáže. Důvodem byla porucha pohonné jednotky, kvůli níž už v zahřívacím kole pocítil nedostatek výkonu.

"Neradi končíme závod tímhle způsobem. Alespoň víme, že máme dobrý vůz. Jsme na tom nesrovnatelně lépe než loni. E23 má dobré základy i dobrý motor a během nejbližších závodů nasadíme pár novinek, takže budeme ještě rychlejší," věří Grosjean.