Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

Button: Dnešek byl ve skutečnosti úspěchem

Button: Dnešek byl ve skutečnosti úspěchem

Vůz vydržel celých 58 kol.

Fanoušci McLarenu, kteří nesledovali jeho zimní přípravu, byli dnes během sledování závodu nejspíš pořádně rozčarovaní. McLaren začal novou éru partnerství s Hondou obsazením posledních dvou míst v kvalifikaci, Kevin Magnussen se dnes nedostal ani na startovní rošt a Button dojel do cíle na posledním, jedenáctém místě. Právě to však britský jezdec po závodě vyzdvihl jako velký úspěch. Podařilo se mu dojet až do cíle. Kromě toho byl v některých částech trati stejně rychlý jako vozy Force India.

"Zůstáváme daleko za ostatními, ale toto bude dobrý výchozí bod a závod jsem si užíval," řekl Button. "Dokonce jsem měl dobrý malý souboj s Checkem (Sergiem Pérezem). Dnešek nám hlavně velmi pomohl s vývojem. Kdybychom udělali pouze 3 kola, nic bychom se nenaučili, ale absolvovali jsme celou délku závodu a získali celou horu dat.

Kromě toho jsem měl příležitost zvyknout si na vůz a prostřednictvím volantu si pohrát s různými nastaveními.
Samozřejmě, ještě nás čeká hodně práce na výkonu, jízdních vlastnostech, přítlaku a nastavení, ale jsme v situaci, ve které můžeme dělat velké kroky a když se nám podaří zlepšit jednu oblast, bude to jako sněhová koule, na kterou se budou stále rychleji nabalovat další zlepšení.

Jsou zde také další pozitiva, například v zatáčkách jsme rychlí jako Force India a v této oblasti velmi nezaostáváme ani za Red Bullem a Sauberem. Byla to těžká zima, během níž jsme na jeden pokus absolvovali nejvíc 12 kol, takže dnešních 58 bylo dobrým krokem vpřed, i když strašně hodně práce na nás teprve čeká. Nasbírané zkušenosti můžeme nyní využít ke zlepšení mnoha oblastí ještě před dalším závodem."