Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Mercedes bude v Malajsii ještě rychlejší

Mercedes bude v Malajsii ještě rychlejší

V Melbourne nevynikla aerodynamika nového W06.

Dominantní Mercedes za sebou v Austrálii zanechal mnoho zklamaných soupeřů. Spousta hořkých slin se nasbírala především v ústech vedení Red Bullu, ale zklamaný byl i Felipe Massa, který Mercedes podezřívá z prodávání motorů se sníženým výkonem, a také pozitivně naladěné Ferrari ví, že Mercedesu se v příštích týdnech a měsících nevyrovná. Toto Wolff však zvedá varovný prst - v Malajsii by měl být jejich výkon ještě lepší. Výkonný ředitel Mercedesu upozorňuje, že profil okruhu v Melbourne jim neumožnil naplno využít vysoký přítlak generovaný jejich novým vozem.

"Jak bylo vidět, nejvíce jsme získávali ve středně rychlých a rychlých zatáčkách," začal vysvětlovat šéf Mercedesu. "Tak se zdá, že toto bude nejsilnější stránka našeho vozu. Dříve to byla silná stránka Red Bullu, ale nyní je naší nejlepší zbraní. Na rovinkách jsme ve srovnání s Williamsem a Ferrari ztráceli. Jejich maximální rychlost byla o 10 až 12 km/h vyšší, takže měli méně aerodynamického odporu.

Máme dobrou aerodynamiku i dobrou pohonnou jednotku a integrace je výborná. Máme dobře synchronizovaný tým a v zimě jsme sladění všech lidí věnovali tolik času, že teď jsem ještě unavenější než na konci minulé sezóny. Nicméně, měli jsme perfektní víkend s bezchybným vozem, bezvadnými jezdci a skvělým výsledkem s prvním a druhým místem v cíli. Nemyslím, že to takhle (snadno) půjde během celé sezóny."