Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Magnussen musí příští rok závodit

Magnussen musí příští rok závodit

Další rok na lavičce by už nevydržel.

Kevin Magnussen během rozhovoru pro autosport prohlásil, že by nevydržel další rok sedět na lavičce náhradníků a jezdit pouze virtuálně v simulátoru McLarenu. V roce 2016 bude určitě závodit, i když ještě neví, ve kterém týmu ani sérii.

"Další rok bez závodění nebude, to v žádném případě," řekl dánský závodník, který loni jezdil za McLaren a letos se vrátil na pozici náhradního pilota. "Mohu vydržet jeden rok, letos, a doufat v nějakou pozitivní změnu. Ale pokud se nic nestane, bude třeba pobrat se jinam a zkusit to někde jinde.

To neznamená, že nemůžu zůstat na místě náhradního pilota. Pokud nedostanu místo závodního pilota, budu se moci pustit do něčeho jiného, ale bylo by fajn zůstat vedle toho i náhradním pilotem. Ale doufám v něco jiného. Doufám, že příští rok budu zpět na startech velkých cen."

U McLarenu je však nyní přetlak ambiciózních jezdců, v závodních sedačkách sedí dva bývalí mistři světa toužící po dalším titulu a McLaren má pod smlouvou také Belgičana Stoffela Vandoornea, velmi nadějného kandidáta na titul šampiona GP2.

Magnussen si tak s velkou pravděpodobností musí hledat místo v jiném týmu, nebo jej možná uvidíme závodit za oceánem, v sérii IndyCar. Tam chtěl absolvovat minimálně jeden závod už letos, ale tyto plány zkřížila příležitost nahradit Fernanda Alonsa v poslední sérii testů i ve Velké ceně Austrálie. Jeho mclaren poháněný novým motorem Honda se však v Melbourne nedostal ani na start závodu a příležitost v USA mu mezitím protekla mezi prsty.

"Miluji IndyCar. Mají něco, co je dělá opravdu cool. A já miluji old-school závody. Měli jsme málo času na shánění rozpočtu a pak přišla ta Fernandova nehoda, McLaren mě potřeboval a už jsem neměl čas na shánění peněz (od sponzorů)."