Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel po kolizi pořádně zuřil

Vettel po kolizi pořádně zuřil

Dva nárazy ve dvou zatáčkách.

Jak jsme všichni viděli během závodu, Sebastian Vettel po odstoupení v prvním kole závodu pořádně zuřil. A nebylo to jen vidět na jeho gestikulaci, ale i slyšet v týmové vysílačce.

"Skončil jsem. Havárie. Někdo mi vrazil do zas….ho zadku v druhé zatáčce, pak mě někdo znovu trefil do zas….ho zadku ve třetí zatáčce. Už opravdu… Co to do prdele bylo?"

Už během závodu, ale s už podstatně chladnější hlavou, poskytl médiím krátký rozhovor.

"Je docela jasné (co se tam stalo). Právě jsem viděl záznam. Ve druhé zatáčce jsem dostal ránu, kvůli které jsem měl smyk a ve třetí jsem dostal velkou ránu, která mě roztočila a už jsem se neměl jak vyhnout nárazu do bariéry."

Oba "údery" přišly od přední části vozu Daniila Kvjata. 22letý závodník startoval před domácím publikem, Vettela trefil kvůli pozdnímu brždění před druhou zatáčkou a podruhé kvůli vyšší rychlosti ve třetí zatáčce. Situace je o to peprnější, že tito dva si měli co vysvětlovat i před dvěma týdny v Číně, když Vettel dával Kvjatovi za vinu svou kolizi s Kimim Räikkönenem.



"Takové věci se prostě stávají, ale je to kruté," pokračoval jezdec Ferrari. "Závod je dlouhý a v prvním kole sice můžete získat pozice, ale můžete tam i skončil svůj závod a mně se dnes stalo to druhé. Moje chyba to nebyla, nemohl jsem nic udělat jinak.

Ne že bych měl něco proti němu
(Daniilu Kvjatovi), udělal chybu před dvěma týdny a teď zas. Je to docela zřejmé, ale mně to nepomůže, protože jsem mimo závod."

Když se ho zeptali, zda si s Kvjatem opět promluví, Vettel odpověděl: "Nemyslím si, že jsem mohl něco udělat jinak. Pokud si někdo potřebuje s někým promluvit, je to on."

Vettel byl během závodu viděn i v rozhovoru se svým bývalým šéfem, Christianem Hornerem, který nyní z pozice šéfa Red Bull Racingu dohlíží na výkony mladého Rusa. Vettelovi dali zapravdu i závodní stevardi, Kvjat si odpykal trestný průjezd boxovou uličkou i s 10 sekundovou zastávkou a zbytek závodu strávil daleko za bodovanými pozicemi.