Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Ricciardo očekává dobrou bitvu s Ferrari

 Ricciardo očekává dobrou bitvu s Ferrari

Potřebuje jen o trochu lepší rychlost na jedno kolo.

Předkolo bitvy o letní volno na druhém místě Poháru konstruktérů dnes odpoledne vyhrál Sebastian Vettel a jeho Ferrari. V kole na nových super-měkkých pneumatikách byl rychlejší než jezdci Red Bullu a Daniel Ricciardo si uvědomuje, že by bylo dobré, kdyby do zítřka někde ve voze ještě našel trochu rychlosti.

"Naše rychlost na jedno kolo je velmi podobná. Snad jsme mohli mít o něco lepší jízdu s nízkým množstvím paliva, ale zítra to bude s rychlostí na jedno kolo velmi těsné," řekl australský závodník. "Seb dnes vyhrál souboj Ferrari/Red Bull, ale podle mě jsme z vozu nedostali všechno a zítra to bude dobrý boj."

Zatímco kvalifikační rychlost dělá Ricciardovi starosti, rychlost v dlouhém stintu mu dává naději, že by v neděli mohl udržet i tempo Mercedesu.

"Jízda s plnou nádrží byla velmi dobrá. Pokud si to udržíme až do neděle, můžeme na tom být velmi dobře. Dnes se zdálo, že jsme s plnou nádrží blíže k Mercedesu, což je rozhodně dobré, ale pravda se ukáže až v neděli. Během jízd s plnými nádržemi jsme rozhodně byli konkurenceschopní. Pokud by zítra všechno sedlo na své místo, můžeme se kvalifikovat na třetí místo a naše závodní stinty vypadaly velmi dobře. Pokud by to tak dobře šlo i v neděli, budeme mít dobrou šanci."