Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Zákazník může vyhrát

Zákazník může vyhrát

Všechny motory Mercedesu jsou stejné.

Paddy Lowe se pomalu zabydluje ve Williamsu, kam přestoupil z týmu Mercedes. Jednou z otázek, které mu chtěl každý novinář položit jako první, byla otázka ohledně možnosti opětovného vystoupání až na vrchol F1. Tři dominantní roky Mercedesu se jeho bývalému technickému řediteli pěkně vyjímají v životopisu, ale to byl tovární tým. Williams si od Mercedesu kupuje jeho výkonné pohonné jednotky, ale může s nimi vyhrát šampionát? Ron Dennis, bývalý šéf McLarenu, nás téměř tři roky přesvědčoval, že to není možné, proto se jeho tým raději stal partnerem Hondy. Lowe věří, že Williamsu nestojí v cestě žádná nepřekonatelná překážka.

"Všechny týmy Mercedesu dostávají navlas stejné motory," řekl Lowe v rozhovoru pro GPUpdate. "A ano, šampionát rozhodně můžete vyhrát i v pozici zákazníka. Neexistuje lepší příklad než Red Bull. Ten to dokázal s motory Renault i bez statusu továrního týmu."

Lowe ale připomněl, že do Williamsu nepřišel s kouzelnou hůlkou a bude součástí pozitivních změn, které potřebují svůj čas.