Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Renault nejlepší ze zbytku světa

Renault nejlepší ze zbytku světa

Hülkenberg vyrovnal svoje letošní maximum

Renault měl dnes vydařenou kvalifikaci. Nico Hülkenberg bude zítra startovat hned za silnou trojicí Ferrari, Mercedes a Red Bull. Tím vyrovnal svůj dosavadní nejlepší kvalifikační výkon v sezoně.

Přivezli jsme sem velmi silný paket vylepšení. V dnešní kvalifikaci jsem absolvoval pěknou bitvu s oběma jezdci McLarenu. Měli navrch až do mého posledního měřeného kola, které se mi opravdu povedlo. Jsem velmi šťastný, že budu zítra startovat ze sedmého místa,“ vyjádřil svou spokojenost s kvalifikačním výsledkem Hülkenberg. „Singapurská velká cena je nevyzpytatelná, může se stát cokoliv, ale zítra budeme mít šanci na velmi dobrý výsledek.

Jeho týmovému kolegovi Jolyonu Palmerovi těsně unikl postup do třetí části kvalifikace, na zítřejším roštu mu bude patřit jedenáctá pozice. „Druhá část kvalifikace vypadala dobře, ale pak jsem v posledním měřeném kole přehřál zadní pneumatiky a nebyl jsem proto schopný vylepšit svůj čas. Jsem jedenáctý, ale nejsem s tím nespokojený. Zítra budu startovat na čerstvých pneumatikách a mám šanci získat nějaké body.