Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Stroll: Z první do předposlední řady

Stroll: Z první do předposlední řady

Williamsy byly totálně nekonkurenceschopné

Pro tohle není omluva. Absolutně jsme netrefili setup.“ Slova technického ředitele Williamsu Paddyho Lowea lapidárně vystihují hloubku debaklu, který britskou stáj v kvalifikaci stihl. Vždyť dokázala porazit jen bezbranné saubery.

Stesky obou pilotů nebraly konce. „Auto nebylo vůbec konkurenceschopné,“ žaloval Felipe Massa. „Nezpůsobily to ale moje chyby, nýbrž jeho přetáčivost. Je to k vzteku. Víme, že jsme povinni odvádět co nejlepší práci. Ale dnes to nebylo možné. Vůz byl neklidný a poslal mě do zdi. Potom jsem musel s defektem do boxů. Po návratu to konečně vypadalo na slušný čas, jenže v poslední zatáčce zase přišla přetáčivost a ztratil jsem nejméně půl sekundy.

Trpké vystřízlivění po italské slávě zažil Lance Stroll, jehož potkal sešup z první do předposlední řady: „Nedokázal jsem se vyrovnat s měnícími se podmínkami. Auto taky za moc nestálo, nedalo se prakticky řídit. Bylo nervózní, nemohl jsem se na něj spolehnout. Pak se lehce udělá chyba. Něco podobného jsme zažili už i jinde, třeba v Maďarsku.