Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez si zahrál na vodního fantoma

Pérez si zahrál na vodního fantoma

Ocon si dal k narozeninám jediný bod

Cíle bylo dosaženo. Obrazně i ve skutečnosti. Vozy Force India se, také díky chaotickému začátku velké ceny, dostaly ke kýženým bodům. Zejména úvodní nástup Sergia Péreze budil respekt. Naopak Esteban Ocon toho mnoho nepředvedl.

Jsem maximálně spokojený s pátým místem,“ pochválil se Mexičan. „Opravdu se mně dařilo, hlavně v prvním kole, kdy ve vodní tříšti nebylo prakticky nic vidět. Jen škoda druhého výjezdu safety caru, který rozhodil naši strategii. Jinak bych si věřil i na stupně vítězů. Ale i tak to byl velký den, zejména ve srovnání s pokaženou kvalifikací. Výsledek nám pomohl upevnit čtvrté místo v Poháru konstruktérů a já jsem prodloužil svoji šňůru bodovaných umístění v Singapuru.“

Desátá příčka není samozřejmě žádná sláva a i já jsem chtěl svoje narozeniny oslavit lépe. Start jsem měl docela dobrý, jenže ani na gumách do mokra, ani na intermediálkách mně to nešlo. Nevím proč, protože v Monze jsem se v dešti cítil výborně. Uvízl jsem za pomalejšími vozy, a když trať oschla a já chytil tempo, nedokázal jsem je předjet. Vlastně jsem k tomu neměl ani moc příležitostí,“ postěžoval si Ocon.