Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Stoffel Vandoorne zajel životní výsledek

Stoffel Vandoorne zajel životní výsledek

Alonso doplatil na incident na startu

Po včerejší kvalifikaci věřili u McLarenu v zisk bodů z dnešního závodu. V chaotické Velké ceně Singapuru sice Fernando Alonso doplatil na incident na startu a byl nucen odstoupit, ale Stoffel Vandoorne zajel v proměnlivých podmínkách skvělý závod a v cíli byl klasifikován jako sedmý.

Závod v dešti na začátku rozhodně nebyl snadný. Mým cílem bylo hlavně se vyhnout jakýmkoli problémům, což se mi podařilo,“ řekl Vandoorne, který zajel své životní maximum. „Sedmé místo bylo za daných podmínek maximem, které jsem mohl získat. Pravda, v jeden okamžik to vypadalo na to, že bych se mohl dostat až na šestou příčku. Bohužel se nám nepovedla druhá zastávka v boxech. Každopádně jsme dnes získali slušnou porci bodů, a to je úspěch.

Můj start byl skvělý. Auto mělo výbornou trakci a podařilo se mi dostat až na třetí místo. Pak jsem se bohužel ocitl ve špatný čas na špatném místě,“ vracel se Alonso k incidentu v první zatáčce. „Nevím, co se stalo na vnitřku zatáčky. Najednou jsem dostal ránu z boku a pak už jsem byl jen pasažérem. Bohužel poškození vozu bylo moc velké. Sice jsem z kokpitu nemohl vidět, co přesně mám poškozené, ale auto bylo hodně přetáčivé. Ptal jsem se týmu, ale ani oni my nebyli schopni odpovědět, protože jsme ztratili telemetrii. Nakonec se objevily problémy s elektronikou a byl jsem nucen zastavit. Hodně jsem si na dnešní závod věřil, v mokrých podmínkách jsme velmi silní. O to větší je zklamání. Navzdory tomu to byl zábavný víkend a doufám, že v Sepangu budu mít více štěstí.