Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Force India: Čtvrté místo v konstruktérech je v kapse

Force India: Čtvrté místo v konstruktérech je v kapse

Ocona připravil o pódium předčasný pitstop

Ve Force India si všichni zhluboka vydechli. Po VC Mexika je již jasné, že hlavní cíl, obhajoba čtvrtého místa v Poháru konstruktérů, je dosažen. Pro tým, stojící kvůli malérům svých špiček pořád jednou nohou ve vzduchu, je to nepopiratelný úspěch.

A to mohl být zvýrazněn ještě nečekaným pódiovým umístěním. Esteban Ocon dlouho kroužil třetí a dělal si vzhledem k vývoji závodu oprávněné naděje. Jenže přezul příliš brzy. „Chvíli jsem si myslel, že by to mohly být i stupně vítězů. Povedl se mně start a měl jsem před sebou volno. Jenže Kimi využil virtuálního safety caru k pitstopu a získal tak vůči mně rozhodující výhodu. V závěru to se Strollem v zádech nebyl žádný med. Měl čerstvější gumy a šel tvrdě do mě, ale ubránil jsem se. Kvůli tomuto výsledku jsme tvrdě pracovali, takže teď to pořádně oslavíme,“ hlásal rozjařeně v cíli.

To Sergiu Pérezovi moc do zpěvu nebylo. Doma se chtěl vytáhnout a sedmé místo je z tohoto úhlu pohledu málo: „V porovnání s kvalifikací jsme byli dnes silnější a měl jsem docela dobrou rychlost. Všechno ale pokazil virtuální safety car. Během něj proklouzl Stroll přede mě. Troufám si tvrdit, že za normálních okolností by se mu to nepodařilo. Důležitě je ale především to, že máme jistou čtvrtou příčku v Poháru konstruktérů. Chtěl bych také poděkovat všem fanouškům za obrovskou podporu, kterou mně po celý víkend prokazovali.